2022-11-21
难得同同事上山顶做野,谂住喺𠮶度食埋餐lunch,周围望完一轮格完性价比之后都喺决定食敏华。落单用QR code落又得,叫人落又得,我自己叫左个黯然销魂饭,再加9$要左杯忌廉沟鲜奶。𠮶饭啲叉烧好鬼正,肥瘦及厚度适中,焦香度刚刚好,而肉味都几浓厚及肉质细嫩,应该用左几好嘅梅头肉,喺我个人比较钟意食嘅叉烧。至于饭方面用嘅金凤米都煮得唔错,唔会太硬太湿,刚刚好嘅口感,配上蛋黄液同叉烧汁,一流送饭。另外,待客态度方面,我见食评上都几两极,而我个人体验又唔觉有咩问题,做完安心出行等佢哋叫入位就坐,送饭速度比想像中快好多,叫佢哋帮手比碟葱油同人手加单都几乐意无黑脸,埋单𠮶阵都几贴心问我哋洗唔洗用coupon,而我第一次用可能成个比钱程序慢左啲,乐彩佢哋都几耐性教我同等我噤出黎。整体上如果唔想食太贵,又唔想食老麦,山顶食敏华会最好,性价比最高,坐得又阔落。(最重要系加9$有忌廉沟鲜奶,真系好鬼好饮又抵饮)
(最重要系加9$有忌廉沟鲜奶,真系好鬼好饮又抵饮)