二人セット (Set Dinner for 2) $650 🔴海带豆腐沙律 ⚪️杂锦刺身 🔴清酒煮大蚬 ⚪️照烧牛肉 🔴野菜鸡肉棒锅 ⚪️塩烧鲭鱼 🔴甜虾蓉饭 + 金枪鱼碎饭 ⚪️甜品 (蕨饼) 🔴炸软壳蟹卷 $118 ⚪️吉列炸蚝 $60 🔴烧银雪鱼骨 $80 二人定食好抵食,有牛有鸡有海鲜,好丰富一定食得饱,我哋比较大食所以叫多几样嘢🤫。首先讲二人餐方面,我自己最钟意就系鲭鱼🐟,两个人食都可以有大大条原条嘅鱼,而且去咗骨,食落去啖啖肉,好耐未食过鱼可以食到咁爽。 第二样我最爱嘅系大蚬,大大粒又多汁💦,食落去有一种饱满嘅感觉,仲有少少酒香味道。 牛肉好爽口唔会韧,我几钟意佢嘅汁,个锅好多蔬果料好健康,食落好清甜,仲有鸡肉棒内质好厚实,食落去相当弹牙🪃。 至于银雪鱼骨🦴,我哋比较少见所以叫咗嚟试吓,烧得好香,啲骨好脆可以食埋落肚。 软壳蟹卷入边有丰富嘅炸蟹🦀,咬落口脆卜卜。 门面平平无奇,唔觉系一间日本料理,但原来已经屹立咗喺天后廿几年。店内就有和风嘅装潢,有寿司枱可以睇到师傅制作厨师发板👨‍⚖️。当晚唔系好多人,地方亦唔系好大,仲有少少局促。 食物种类就非常之多,所以我哋都拣咗好耐,
杂锦刺身

⚪️照烧牛肉
🔴野菜鸡肉棒锅
⚪️塩烧鲭鱼
🔴甜虾蓉饭 + 金枪鱼碎饭
⚪️甜品 (蕨饼)
炸软壳蟹卷

🔴炸软壳蟹卷 $118
⚪️吉列炸蚝 $60
🔴烧银雪鱼骨 $80
塩烧鲭鱼

清酒煮大蚬

软壳蟹卷入边有丰富嘅炸蟹🦀,咬落口脆卜卜。
吉列炸蚝

野菜鸡肉棒锅

食物种类就非常之多,所以我哋都拣咗好耐,我觉得佢哋嘅套餐系几有诚意,包含咗好多种类够晒丰富。我哋食到咁饱加埋都唔使一千蚊🥸,以呢度食物质素来讲性价比算高,系值得一试嘅日式料理餐厅👍。
甜虾蓉饭

📍顺日本料理 - 天后永兴街23号地下
烧银雪鱼骨

📮Follow @fm.feed ➡ to discover more appetizing foods
照烧牛肉

2020-11-11