2021-11-23
过去周末有事要干过左去西环,到下午茶时段想揾少少野食,刚巧行呢间设有楼上雅座老茶记。以为食少少,邪恶充昏我既胃口饱到晚餐唔太食得落。食完之后上网睇返,原来呢度既蛋挞同奶茶茶走系出名(´∵`)⚑⚐゛吞拿鱼西多士薯饼 $31下午茶套餐邪恶之选,西多士甜食就多,咸食就真未试过。 新鲜热辣炸完多士外皮脆而松软,内里既吞拿鱼馅料配搭落又几有趣。 反而薯饼食落有失望,食落比较松散而且油腻。Anyway,都系食哂。⚑⚐゛特餐 $39基本配置牛油餐包,火腿煎蛋,沙嗲牛公仔面。整个餐唔算有特别,唯一特别系佢牛肉放面底,唔通真系宝物沉归底,不过牛肉食得出系鲜牛肉,唔会腌到梅哂,同味道都唔over。⚑⚐゛蛋挞 $6系曲奇皮!蛋好滑,只可惜佢唔系新鲜热辣出炉啦⚑⚐゛奶茶 跟餐叫左一个茶走,一个普通奶茶☕️茶走果然系饮品邪恶之最。甜甜的配搭香浓的茶味咕噜咕噜咁就饮哂。⚑⚐゛合桃酥 $10走的时候见到厨窗外的合桃酥,又想试下点知佢既质地系好似咁椰挞咁,一掂就散开了,系传统系咁定系点? 运送返屋企完全有困难!呢个我就唔系太推了
以为食少少,邪恶充昏我既胃口饱到晚餐唔太食得落。
食完之后上网睇返,原来呢度既蛋挞同奶茶茶走系出名(´∵`)
⚑⚐゛吞拿鱼西多士薯饼 $31
反而薯饼食落有失望,食落比较松散而且油腻。
Anyway,都系食哂。
⚑⚐゛特餐 $39
基本配置牛油餐包,火腿煎蛋,沙嗲牛公仔面。
⚑⚐゛蛋挞 $6
系曲奇皮!蛋好滑,只可惜佢唔系新鲜热辣出炉啦
⚑⚐゛奶茶 跟餐
叫左一个茶走,一个普通奶茶☕️
⚑⚐゛合桃酥 $10
走的时候见到厨窗外的合桃酥,又想试下