2022-07-20
一家系尖沙咀玩完,睇下附近有咩好推介,揾到系中港城既大川沪,而且我地都好钟情于上海菜,位置方便,系中港城,交通好便利。一家三口食左咩?有小朋友关系,都会拣啲岩佢食既,呢度都好多选择适合小朋友,小朋友要求食小笼包同要食甜品,果然识食,呢度既小笼包系推荐之一,食上海野一定吾少得小笼包,我地仲拣左鸡火炒饭,嫩鸡煨面同素炒什锦,小朋友都好钟意食,佢最钟意食小笼包,四只佢要食三只,小笼包多汁多馅,好食。嫩鸡煨面点解话适合小朋友?汤底清清地已经好吾错,又有菜粒同鸡肉,煨面容易入口。鸡火炒饭系传统上海菜,另外有个鸡丝粉皮系大人想食,亦系食上海菜必食,最后甜品系豆沙锅饼,好香脆易入口,赞!小朋友食得好开心,而且玩完比较累,呢度坐低食得好舒服,冷气又够凉亦吾会过冻,老板娘安排座位靠贴心,知道我地带小朋友安排我地坐张大枱靠窗边,坐得好舒服,座位好宽敞,装修不错好新正,职员服务好好,又会同小朋友倾计,现场气氛好安静,家庭倾计好适合六道菜都好满意,好适合家庭聚会既地方,价格合理,带小朋友黎食食物又岩食餐厅外面有个好靓既打卡位,黎到吾好忘记系度打埋卡喇,老板娘好用心经营的餐厅:
小茏包
素炒杂锦