2023-03-30
呢晚同老公来到油麻地新开业的base,已经第三间分店相信一定唔差,喜欢紫色型格风,仲播住disco音乐,好有feel真系忍唔住要点杯cocktail🍸.基地叁 重奏 $128基地海鲜汤 $88黑松露寳云酥羊架 $248龙虾黄金意大利粉 $188脆炸鱿鱼圈 $88BANANA MOCHA $58CRÈME BRÛLÉE HAZELNUT FRAPPÉ $68Cocktail.呢个环境太有feel,忍唔住点左好多🤣打卡必点基地叁 重奏,三层架上相机食先!法式田螺弹牙有咬口,薯蓉绵滑,仲有少少烟肉,好高质!PARMA HAM配蜜瓜perfect match,柚子渍海鲜好多刺身相当丰富,有带子、虾、象拔蚌、赤贝,鱿鱼,全部新鲜肥美,加上醋酱汁酸酸甜甜好好食😋.海鲜汤又一惊喜,满满带子、蚬、鱿鱼、大虾,相当鲜味,餐包香脆满满蟹子劲夹!鱿鱼圈一样出色炸得好,金黄色脆卜卜粉又够薄,大大件点千岛酱正👍🏻.两碟主食羊架厚身酥味十足😋 意粉咸蛋黄味出意粉弹牙,龙虾大大只炸过满香口又唔鞋身👍🏻.餐厅帮我调配左杯cocktail叫lucky pie, 清甜带点肉桂香,用上whisky base加tonic w
基地叁 重奏 $128
基地海鲜汤 $88
黑松露寳云酥羊架 $248
龙虾黄金意大利粉 $188
脆炸鱿鱼圈 $88
BANANA MOCHA $58
Cocktail
餐厅帮我调配左杯cocktail叫lucky pie, 清甜带点肉桂香,用上whisky base加tonic water,味道好balance易入口,口感creamy 似甜品但又唔会太漏,Jo好钟意🥰
两杯咖啡都好好饮,HAZELNUT FRAPPÉ好有层次,面层布丁下面咖啡,hazelnut和咖啡味好出沙冰口感绵滑,正👍🏻 banana mocha大大杯靓靓拉花,香浓香蕉朱古力味道入口细滑😌
好喜欢餐厅打造的气氛,真系一入到来可以成个人放松晒,将一整天的疲惫一扫而空,岩哂收工来食餐好饮杯野倾下计relax下🥰
而家OpenRice 订枱,或用Hsbc、中银、Citibank 埋单仲有8折!