2019-05-06
今日同老公喺尖沙咀行完街之后行到去棉登径,见到呢间楼下既Bar好似几chill咁,喺门口睇完menu觉得岩食就入咗去试下啦。一落到去其实空间感都好大,唔算多人而个环境都舒服,好适合慢慢食住嘢倾下计。我地首先就叫左香辣海胆汁配三文鱼子豉油渍及阔条墨鱼,一嚟到系一个好似cocktail杯咁装起咗好精致,食落微辣但又食到墨鱼边既鲜味,作为前菜呢个真系好特别同埋开胃,令我地急不及待试埋其他嘢食!隔咗一阵自家制蟹肉脆烧卖都上台,喺一个用蟹肉造成既烧卖。我地系咁”了” D蟹肉食,食得出系好新鲜同埋蟹味好劲,唔似一般雪藏货,另外个皮亦都类似春卷皮咁有炸过,呢个都系一个好惊喜同埋好食既fusion菜,真系未必喺其他地方食到!主菜方面我地叫咗Time Park 吾是西班牙海鲜炖饭,一嚟到原来系刺身既海鲜而唔系我地一般既青口同埋虾。刺身既口感再加埋意大利饭既质感又系一个好难忘既味道,一啖食落口又有刺身既鲜味又有意大利饭既软绵咬口,加埋d酱汁食,成个饭食哂都唔会好滞同埋过饱。另外我地都叫左烧西班牙黑毛猪腩配碟豆花菠萝干邑意大利饭,一上台老公已经哗咗一声,因为黑毛猪烧得好靓,就咁睇个皮已经知道好脆,连埋碟豆花
另外我地都叫左烧西班牙黑毛猪腩配碟豆花菠萝干邑意大利饭,一上台老公已经哗咗一声,因为黑毛猪烧得好靓,就咁睇个皮已经知道好脆,连埋碟豆花加埋意大利饭,闻到已经好想食哂落肚,争D唔记得影相😂食入口果然冇令我地失望,黑毛猪皮脆肉滑仲有好香浓既猪味,而且每一旧都好大,唔会唔够食。加埋个饭同埋碟豆花,又系另一个新既体验,未试过呢个口感但我同老公都表示好新鲜同埋好食,好快我地清埋D嘢食就慢慢倾下计。
饮品方面我就叫咗杯叫做Phantoms既Mocktail而老公就叫左Prosecco~~Phantoms个卖相真系好靓,难怪好多人都会特登叫呢杯Mocktail,饮落系好清新既波罗汁味同埋少少梳打,好醒神同埋岩饮,就算放左一阵都唔会溶哂冰变淡,打卡一流!老公个杯Prosecco系一杯香槟,慢慢饮住倾计一流!
今餐真系好有惊喜~可以试到新口味同埋fusion菜!走果阵见到有beer pong同埋飞行棋玩~下次可以叫班fd一齐黎玩