2024-09-13
朋友介绍过好多次了,今次喺OpenRice揾美食嘅时候又见到呢间,毫不犹豫就去打卡了。入面环 境好舒服,重点系喺呢度我哋感觉有被尊重,因为呢间店真系提供你新鲜嘅牛肉质量,而唔系臭 腥味份量又少嘅,真系完全冇敷衍!星期日晚仲有自助bar~分享下我哋嘅食评:薄灸葱花牛舌(盐味) 🌟🌟🌟🌟微灸烧嘅牛舌口感鲜嫩弹牙,加上新鲜柠檬汁渗透入牛肉中,更能带出鲜甜味道,盐味调味简单 但却系口感层次好丰富嘅高级部位~薄炙牛五花(烧肉酱) 🌟🌟🌟🌟🌟精选牛五花嘅讲究在于切割刀法,呢间嘅牛五花油脂厚度均匀,烧烤后搭配秘制烧肉酱食起嚟非 常入味,每一口都好饱满多汁。牛舌(盐味) 🌟🌟🌟薄切牛舌唔需要烧烤太耐,单面烤熟后就可以食了,搭配佢嘅特制盐味更能体验到日本道地风味 嘅牛舌口感,外焦里嫩噢~肉眼上盖 🌟🌟🌟比肉眼本身嘅口感更软嫩,更富含油花,钟意呢种口感嘅朋友可以试下。菠萝 🌟🌟🌟结束后再嚟个菠萝协调下味蕾,酸酸甜甜,好清香。
分享下我哋嘅食评:
薄灸葱花牛舌(盐味) 🌟🌟🌟🌟
薄炙牛五花(烧肉酱) 🌟🌟🌟🌟🌟
牛舌(盐味) 🌟🌟🌟
肉眼上盖 🌟🌟🌟
菠萝 🌟🌟🌟
结束后再嚟个菠萝协调下味蕾,酸酸甜甜,好清香。