2018-03-04 613 浏览
老实说,由佢未出名的时候已经成日经过,心思思想试下,但系又接受唔到坐系条黑蚊蚊的后巷食野(系,我认我有公主病👸🏻)直至佢开左楼上有个阁楼仔,我先正式可以一试😎槟城香炸卤肉卷 - - - 有啲像我平日系斋舖买个啲素菜卷,但系里到多左一份咸香(有啲像妈咪乡下好流行的盐渣)唔需要另外再加调味,已经超够味👍🏻不过如果自己一个食晒成份两条的话,应该会觉得好咸😅玻璃鱿鱼🦑超级脆,通菜又嫩又新鲜🥦配上马拉特有的辣酱,感觉好像去左新加坡🇸🇬(话说本人上次去新加坡都买左里种酱料返香港)鸡丝汤贵刁- - -不过不失,无重点可言咖哩哩啲禁个人口味的野就唔讲喇,个班兰饭真系不得了,好香椰汁🥥同班兰味,我够胆讲,好食过新加坡🇸🇬饭的配菜相对已经失色楼下的高脚椅真系好适合单拖食饭 / 快闪。不过对于我里啲公主👸🏻黎讲,试一次就够了,如果再有机会,我会去新店饮肉骨茶

槟城香炸卤肉卷 - - -
唔需要另外再加调味,已经超够味👍🏻
不过如果自己一个食晒成份两条的话,应该会觉得好咸😅

玻璃鱿鱼🦑超级脆,通菜又嫩又新鲜🥦
配上马拉特有的辣酱,感觉好像去左新加坡🇸🇬
(话说本人上次去新加坡都买左里种酱料返香港)

鸡丝汤贵刁- - -
不过不失,无重点可言

饭的配菜相对已经失色

楼下的高脚椅真系好适合单拖食饭 / 快闪。
2018-01-29