2020-09-08 1528 浏览
放宽晚市时间至9点嘅首日去,可能系happy Friday嘅关系,入座前已经见到好多人同朋友饮紧酒,有时候外食对于我地黎讲都系一种放松方法,但当然疫情下都要自己多多注意卫生。头盘叫左沙律、青口同芝士条。🥗烟熏鸡肉牛油果沙律鸡肉沙律嘅酱汁极好食,好清新唔油腻;牛油果岩岩好熟透,好食但可惜得几旧;而鸡肉(其实系鸡丝)都煮得肉质恰到好处,好嫩滑。🥘白酒煮青口青口好新鲜嫩口、食得出海水味,而份量亦比想像中大好多,配搭两大块脆口多士。白酒牛油蒜蓉汁好香,好match青口!但青口嘅海水咸味影响到个汁,所以唔太适合蘸多士食。🧀香脆水牛芝士条建议芝士拉丝控必点,虽然大家都知mozzarella cheese唔系特别有浓郁芝士味,但拉丝效果一流,而且好有咬口,作为伴酒小食一流!主菜分别简左煎三文鱼、炸鱼薯条、西冷牛扒同安格斯芝士汉堡。🐟香草煎大西洋三文鱼煎三文鱼整体味道不过不失,肉质嫩滑。🐟🍟麦时利炸鱼薯条炸鱼好大件而且炸粉微厚脆口,系正统英式fish and chips嘅味道!粗薯条炸得恰好,口感香脆,炸粉好薄所以食到薯仔嘅味道,平时唔食薯条嘅我都食左大半,个人认为几出色。🥩美式顶级西冷牛扒 12安士

头盘叫左沙律、青口同芝士条。

🥗烟熏鸡肉牛油果沙律

白酒煮青口  1/2公斤

🥘白酒煮青口

香脆水牛芝士条

🧀香脆水牛芝士条

主菜分别简左煎三文鱼、炸鱼薯条、西冷牛扒同安格斯芝士汉堡。

香草煎大西洋三文鱼

🐟香草煎大西洋三文鱼
煎三文鱼整体味道不过不失,肉质嫩滑。

麦时利炸鱼薯条

🐟🍟麦时利炸鱼薯条

美式顶级西冷牛扒 12安士

🥩美式顶级西冷牛扒 12安士
牛扒煎得几juicy,同埋唔会啖啖食到筋位,但未到十分好食,中规中矩。要赞下配搭嘅松露牛油酱好食,松露嘅香味融入于牛油中,好rich嘅味道!虽然无用过黎蘸牛扒食但配搭薯条食好match🤤
另外插系牛扒上嘅旗仔系写住你要嘅生熟程度,好得意☺️

顶级安格斯芝士汉堡

🍔顶级安格斯芝士汉堡
汉堡块包好厚,外层亦唔系焗到脆个种,真系好英国style😂中间嘅安格斯牛肉扒好食唔会韧,芝士亦好香。但因为个包太大所以真系好饱,配埋粗薯条都好抵食。

因为booking讲低左系庆祝生日嘅关系,餐厅送左个小小chocolate browine俾我地,好贴心嘅服务☺️

虽然个browine味道麻麻地,但都好开心🥳
相信好快又会再同三五知己黎chill下!
白酒煮青口  1/2公斤
香脆水牛芝士条