2017-07-17 105 浏览
好耐冇食过正宗既日式拉面,听讲呢间系几多人推荐既,一于就黎试下啦~成间铺用左木头做主调,系切切实实既和风style,几有feel~成碗面好人性化,面要有几软,汤要有几浓,走唔走葱或木耳,油唔油,都可以自己话事,跟返自己既喜好,每碗都与众不同。特盛叉烧溏心蛋酱油豚骨汤拉面 $88面拣咗中软,汤都要左普通浓度,同埋少油。好钟意佢嘅 面质,好有口感,有弹性,唔会话煮到烂晒。汤好适合我呢啲重口味人,就算拣左普通浓度,都已经浓过出面果啲多多声,极足料,但系就算简左少油,对我黎讲,都系偏油。豚肉整得好靓,唔会烟韧难咬,仲食到淡淡既酱油味既,唔错。成碗面最钟意食佢既溏心蛋,真心正到爆,带少少卤水味,最重要系有好靓既流心,超正!一定要试。辛口叉烧糖心蛋酱油豚骨汤拉面 $78同上面果碗冇咩分别,系多左少少辣椒酱,其他野基本上一样,不过佢既辣椒酱几好食,就咁食左啖,唔系话好辣,几香,自己几钟意既,不过同汤捞匀咗,个辣椒味就唔系好突出,变得冇咁特别。可以试下既,都算唔错既日式拉面。

特盛叉烧溏心蛋酱油豚骨汤拉面 $88

辛口叉烧糖心蛋酱油豚骨汤拉面 $78

可以试下既,都算唔错既日式拉面。