2023-03-15
朋友介绍尼间既疏乎厘好好食。本来谂住share,但朋友话一定要自私食(心谂真定假啊⁉️竟然好食到禁‼️)😂之后睇menu觉得拿破仑貌似几正波,所以又叫到成台野啦😆▪️芒果拿破仑🥭千层酥酥脆,忌廉绵滑,🥭芒果酸酸甜甜。一啖拿破仑一啖雪糕🍦口感甜而不腻👍🏻不过略嫌千层酥唔够香,否则真系无得顶啊▪️梳乎厘叫左两个口味,分别系朱古力🍫同Bailey🥃 。唔分开阐述既原因系除左口味唔一样之外,主角(梳乎厘)都无乜特别😆。梳乎厘好有空气感☁️,一啲都唔干❗️口感好有松软💨👍🏻但味道偏淡唔太甜,既使同雪糕🍦一齐食都唔会觉得腻。真系可以一个人食一份😆除左无乜蛋🥚香之外,朱古力🍫同Bailey 🥃都唔浓郁。 🤟🏻朋友十分推介,但个人觉得好普通啰🫣(可能有落差感⁉️)所以有啲失望😌全部野到好似有啲美中不足既感觉。唯一优点系甜品唔系好甜,食完无禁惹痰😂
▪️芒果拿破仑🥭
▪️梳乎厘