2019-09-17 37 浏览
首先覺得唔錯嘅係嘢食都可以半份咁叫 真係好岩兩個女仔食 咩都可以試吓!🍲山珍菌湯+重慶辣鴛鴦鍋重慶辣大概係X仔嘅小辣 麻度適中 感覺係切合返香港人口味嘅重慶麻辣湯底 所以唔會話食得好辛苦!另外,山珍菌湯本身已經有好多菇 好似姬松茸菇 茶樹菇 猴頭菇之類 成個湯好濃味 而且唔會好重味精味 個湯仲可以解辣!🦆鴨血令我最驚喜嘅係估唔到喺香港都食到好食嘅鴨血 皮薄但內裏口感好q彈 唔會太實或者有怪味 大推!🐍白鱔片鱔片切得幾厚身 咬落去唔會好淋 有少少咬口同彈牙 碌左落去菌湯到食都幾夾 唔會蓋過佢本身既鮮味 食得出係新鮮既!🥢鮮黃喉黃喉真係食麻辣火鍋必點食物!唔洗煮太耐碌一陣就好爽口 本身係無咩味所以要配麻辣湯食 超值得一讚既係佢唔會好似出面既店鋪切得太薄太細塊 一碌就縮埋一舊夾唔返🥢稻田毛肚毛肚都係大大塊唔會碌落去搵唔返 食落去爽口 因為本身無咩味都係要配麻辣湯底食 不過記得唔好碌咁耐 因為食第二塊時碌得太耐所以有d韌🍜曉宇苕粉食麻辣火鍋一定要食粗薯粉 煮一陣就好煙韌 煮耐多少少就更加入味🥩曉宇嫩牛肉半份牛肉睇落分量唔多 但其實下面都仲有 而且每一舊都好嫩滑🥢凍豆腐強烈建議叫凍豆腐配辣湯!凍

🍲山珍菌湯+重慶辣鴛鴦鍋

🍜曉宇苕粉

🥩曉宇嫩牛肉
半份牛肉睇落分量唔多 但其實下面都仲有 而且每一舊都好嫩滑

🥢凍豆腐
強烈建議叫凍豆腐配辣湯!凍豆腐吸晒湯底嘅辣 真係勁過癮 不過小心唔好放太耐

🥬土豆片、白蘿蔔、皇帝菜、田園菜籃
蔬菜類都好新鮮 而且相比出面嘅邊爐 呢到嘅蔬菜相對比較平!岩哂我呢啲愛菜人士!

🥤自製洛神花茶
見佢有自製飲品 梗係揀啲健康啲嘅呃下自己 不過佢個洛神花茶真係好Fresh!
🥤自家制羅漢果茶
勁濃既羅漢果,鍾意既人必點!唔會太甜用黎解辣一流