2024-05-02 66 浏览
行过观塘 发现到呢间好靓好igable嘅cafe📸见到就吸引咗我入去🤩以木系同干花铺设嘅装修 呈现出峇里风嘅格调💐仲设有室外座位 可以带埋宠物嚟食饭🐶而餐厅主打泰式fusion菜 有唔少独家创意菜式🍽成个感觉好chill好舒服 十分适合weekend去放松片刻💖 ✨️香葱凉拌炭烧牛舌 $88先来一道好惹味嘅开胃菜😉四大片厚切牛舌铺喺上面🐮牛舌烤得刚刚好 食落超级软嫩多汁👅而下面垫住嘅青瓜洋葱沙律配泰式酸汁🧅微辣嘅味道十分开胃清新🌿整道菜色真系几惊艳🥰 ✨️白酒牛油煮鱿鱼|香辣茄子酱 $78另一道小食同样充满心思💞鱿鱼好爽口弹牙🦑只用上简单嘅调味 品尝到淡淡白酒同牛油香气 唔会盖过鱿鱼嘅鲜甜🧈而配上嘅香辣茄子酱味道温和带微微辣劲🌶搭上茄子嘅清甜令整道菜式好有东南亚风味🌴 ✨️泰式辣椒膏奶油海鲜意大利饭 $128呢个Risotto亦都系一道泰式fusion料理🌴一食落口十分之creamy 奶油味超级浓郁😍而米饭饱满而硬度适中 带微微烟韧有咬口🍚而酱汁混入泰式辣酱🌶个味道好特别令我有惊艳到 食落几惹味😋加上虾, 带子, 鱿鱼等配料质素都不错🦐令我同朋友都食得好滋味😉 ✨️椰香花生酱朱古力牛角包窝夫|

✨️香葱凉拌炭烧牛舌 $88

香葱凉拌炭烧牛舌

✨️白酒牛油煮鱿鱼|香辣茄子酱 $78

✨️泰式辣椒膏奶油海鲜意大利饭 $128

✨️椰香花生酱朱古力牛角包窝夫|枫糖合桃雪糕 $78
呢道超级邪恶嘅甜品 喺Croffle上放咗满满嘅忌廉同花生酱😈食落花生酱味系超浓厚🥜而croffle可能被厚忌廉压住 没想象中被香脆🥐但配上枫糖合桃雪糕 令味道层次更上一层🍦两个人一齐share真系十分满足👭

✨️热带水果绿茶 $45
用一个好可爱嘅茶壶装住 木系嘅设计令成件事仪式感满满🫖绿茶茶底好清醇顺口🍵带水果香味 认真品尝会渗出淡淡甜味🍍十分清新解腻🌿
热带水果绿茶

✨️Ocean Paradise $48
天蓝色嘅饮料十分梦幻 打卡一流嘅饮品📸饮落味道似忌廉鲜奶🥤加入少少柠檬汁 感觉几清爽凉快🍹系一款十分适合夏日嘅饮品🏖
Ocean Paradise

餐厅除咗装修十分靓 十分适合打卡之外📸食物出品一啲都唔马虎🤩食物嘅摆盘好有心思 而菜式亦都系自家构思嘅fusion菜💞味道亦都颇有惊喜😋餐厅嘅环境带比人一种疗愈嘅感觉😌成个用餐体验好完美 足以refresh咗我整个下午🌿
2024-02-24
香葱凉拌炭烧牛舌