2023-06-17 869 浏览
星期五加完班,揾个地方食下野,上次黎崇洁街食完茶记见到呢间中东餐厅,记起佢就黎试下。门面都几黑,唔留意真系唔知有无营业😅自己入店随意坐低,记得上次见到个二人餐几啱食,今次就叫佢先。🍽️Crispy papadums with mint chutney店舖细细,眼见老板加员工唔多过三个人,但都好快送上welcome dish,印度脆饼同薄荷酱,咸咸脆脆仲有少少胡椒味,几好食吖。🍽️Spring rolls头盘系蕃茄汤或春卷二选一,我哋拣左后者,即炸的热辣辣,味道同中式春卷差不多,内边都系椰菜同红萝卜丝馅。🍽️Baingan masala蔬菜类三选一就拣左马沙拉茄子,卖相虽然系一团咁睇唔出系咩,但仔细望下其实见到切碎嘅茄子,仲有洋葱、红椒、蒜头等,味道有著浓郁的蔬菜味,仲带蒜香,上面洒的芫茜干更系带著香茜味😋🍽️Lamb curry咖哩三选一就拣了咖哩羊,是一碗咖哩汁中放了几块羊肉,羊肉已炆得软腍,虽然系瘦肉仲入口唔算鞋口,咖哩汁香料味重仲带少少酸味,微辣几正㖞👍🍽️Naan主食可选印度尖米或印式烤饼,是二人份的,我俩都选了烤饼,上枱见已切成六片,份量很足㖞。烟烟韧韧的很有咬口,点咖哩食特别正。🥤S

🍽️Spring rolls

🍽️Baingan masala

🍽️Lamb curry

🍽️Naan

🥤Soft drink
跟餐饮品有罐装汽水,就饮可乐好了。

二人餐$188无需加一,几抵食㖞😘
2023-06-16