2018-03-13
土瓜湾起紧地铁, 周围都系地盘, 喺附近做完野, 咁啱到左晚饭时间, 要揾野食填肚, 行行下见到其中一条巷, 估唔到竟然隐藏左呢间日式料理一入到去坐低左, 就见到个精致既鱼缸&酒吧, 老板对顾客热情地介绍今晚特登预订左既食材店员马上为我地奉上热茶及海葡萄沙律, 咸咸地清一清个味蕾, 感觉好清新, 再食埋d 新鲜蕃茄青瓜, 即刻开胃晒老板为我地预先准备左今晚既主角, 法国蓝龙虾, 新鲜生猛所以要箍实只大钳, 全身都深蓝色好神秘师傅手起刀落咁处理左佢, 再配埋爱尔兰三文鱼, 油甘鱼腩及拖罗蓝龙虾既真身原来系咁鲜艳肉质好爽滑, 完全系鲜甜冇腥味食完冷盘, 整番个挪威鲭鱼先, 皮脆肉嫩, 配埋柠檬汁食, 可以解番油腻感西班牙黑毛猪, 有口感, 骨边带筋既肉特别好食师傅收番个冷盘果阵以为蓝龙虾个虾头及大钳会浪费左, 原来佢已经默默为我地准备紧呢锅蓝龙虾稻庭乌冬, 成个汤底充满住龙虾味, 非一般平时食既味增龙虾可媲美食饱饱后, 配埋个甜品就一流, 入面系暖暖地既芝士流心
老板为我地预先准备左今晚既主角, 法国蓝龙虾, 新鲜生猛所以要箍实只大钳, 全身都深蓝色好神秘 师傅手起刀落咁处理左佢, 再配埋爱尔兰三文鱼, 油甘鱼腩及拖罗
蓝龙虾既真身原来系咁鲜艳肉质好爽滑, 完全系鲜甜冇腥味
西班牙黑毛猪, 有口感, 骨边带筋既肉特别好食
食饱饱后, 配埋个甜品就一流, 入面系暖暖地既芝士流心