2023-12-13 434 浏览
今次食呢间川味鸡烤鱼大王,位于大围,系屋村范围地舖嚟嘅,泊车方便。餐厅食物款式都多。重庆麻辣烤鱼 (⭐⭐⭐⭐⭐)佢烤鱼有几款,有重庆麻辣烤鱼、泡椒烤鱼等等,可以选辣度,由BB辣去到大辣,另外仲有唔辣嘅酸菜烤鱼。烤鱼好大份,辣椒铺喺面好有风味。入边仲有薯仔、白萝卜、腐皮等等。辣味融入去,令人垂涎三尺。首先要煮两三分钟,等啲水滚咗再将啲水倒落鱼身,令到鱼都可以传热熟透,而且味道更加香浓。啲鱼非常之鲜嫩,令人越食越上瘾,同时越食越流汗,建议带定包纸巾。雪花肥牛 (⭐⭐⭐⭐💢)呢款特级雪花肥牛,望落正正常常,但系原来食落都几林,易熟。配埋刚刚食重庆烤鱼嘅汤底,就真系几满足。佢另外有一款手切安格斯肥牛,贵啲,不过我哋未有选择呢款,下次有机会再食。红油抄手 (⭐⭐⭐⭐⭐)红油抄手份量都几多,云吞大大粒。价钱50蚊左右。招牌口水鸡 (⭐⭐⭐⭐⭐)招牌口水鸡有全只、半只同例牌。我哋点咗例牌$48 。口水鸡只鸡嘅份量都几多,佢个汁令到啲鸡非常入味,再有啲花生云耳等等嘅配菜,口感都几丰富,作为前菜系唔错嘅选择。益力多沙冰 (⭐⭐⭐⭐⭐)沙冰嘅卖相都唔错,味道甜度适中,用嚟配辣嘢可以解渴又可以解辣。狮威啤酒
餐厅食物款式都多。
重庆麻辣烤鱼 (⭐⭐⭐⭐⭐)
烤鱼
雪花肥牛 (⭐⭐⭐⭐💢)
雪花肥牛
红油抄手 (⭐⭐⭐⭐⭐)
红油抄手份量都几多,云吞大大粒。价钱50蚊左右。
红油抄手
招牌口水鸡 (⭐⭐⭐⭐⭐)
益力多沙冰 (⭐⭐⭐⭐⭐)
狮威啤酒 (⭐⭐⭐⭐⭐)
啤酒系大樽装,$19非常抵饮,食烤鱼配啤酒就最适合不过啦。
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

川味鸡烤鱼大王 大围田心街1号隆亨商场地下隆亨街市H86号舖
推介菜色: 重庆麻辣烤鱼
👍🏻四川风味