2018-01-08 62 浏览
今日突然天气转凉又唔知食乜,好跟住我个朋友就提议两个人吹吹水去打边炉去也😋,行吓行吓见到铜锣湾京都广场楼下有人派传单见到又有火锅又有鸡煲~~铁鱼川式食堂~~6楼决定喺呢度开餐啦⋯⋯又想食鱼但系我朋友食鱼会敏感,所以就选择💁‍香辣土鸡锅但系其实我都想食鱼🐟 如果有鸳鸯锅就好啦四小碟跳水木耳丶鱼情味豆芽丶乱七八草丶手撕丶包菜😋我朋友话要自己试吓挑战食辣野!测量一下可以食到几辣🌶⋯⋯就选择咗大辣(好银辣)👉大辣🌶🌶🌶辣鸡锅份量都唔少,喺度等紧佢加热嘅时候阵阵嘅辣椒嘅香味已经飘出!开始食嘅时候鸡件鲜嫩多汁!辣味慢慢咁渗入鸡件😅食到全身都出晒汗,我就觉得非常过瘾!但系我朋友已经觉得辣到顶唔顺😂非常搞笑🤪⋯⋯海鲜拼盘份量唔系太大!但系好新鲜喔!我最爱𠮶个蛏子皇🙏安格斯🐂牛入口即溶充满油花,黑豚腩片味道鲜美,云吞里面嘅馅做得相当香口仲有虾添!

~~铁鱼川式食堂~~6楼
决定喺呢度开餐啦⋯⋯
又想食鱼但系我朋友食鱼会敏感,所以就选择💁‍
香辣土鸡锅
但系其实我都想食鱼🐟 如果有鸳鸯锅就好啦