2024-08-09
元朗呢个新商场一开𠮶阵时劲多人,真系唔太想同人迫~ 隔咗一段时间先过嚟,原来有好多新餐厅🤣 次次行过都俾条石春吸引住,今次经过呢间好小清新嘅cafe终于都叫唔太多人,一于试一试佢🤣1️⃣ 巴马臣芝士薯条拼松露酱🍟份量超级多,热辣辣嘅薯条已经好好食🍟 而且面上仲会撒上香草同埋巴马臣芝士碎,配埋松露酱太吸引了🤩2️⃣ 脆炸马苏里拉芝士圈 🧀虽就然唔系拉丝,但系够哂脆,芝士味都出的🧀~~3️⃣ 63ᴄ温泉蛋卡邦尼🍴意粉食落烟烟靭韧,而且每一条意粉都挂住满满嘅酱汁,仲有菇菇🍄、烟肉🥓同芝士碎,而且63度嘅温泉蛋系半熟呈流心效果♨️口感好丰富😋 一定要衬热ᴍɪx埋,如果唔系就会变成一饼野嫁啦🤣4️⃣ 古法法式油浸鸭腿伴红莓汁🦆法式油浸鸭腿嘅外皮好香脆,肉质好淋,好易切🔪 而且红莓汁酸酸哋,配埋一齐都好夹下😚 而且仲有啲ɴᴜᴛꜱ同埋绵绵滑滑嘅薯蓉,真系好好好好好ᴊᴇɴɢ🤪5️⃣ ꜱᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ🫐有4款口味,我就拣咗莓味嘅ꜱᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ🫐 味道系酸酸甜甜,唔会好大杯所以一定饮得哂~ 一边饮个阵仲会咬到一粒粒嘅果粒,够哂真材实料😚6️⃣ 薯仔🥔超特别嘅一个甜品,系好似薯仔嘅ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ😚外面系朱古力脆皮,敲开之后就会见
1️⃣ 巴马臣芝士薯条拼松露酱🍟
2️⃣ 脆炸马苏里拉芝士圈 🧀
虽就然唔系拉丝,但系够哂脆,芝士味都出的🧀~~
3️⃣ 63ᴄ温泉蛋卡邦尼🍴
4️⃣ 古法法式油浸鸭腿伴红莓汁🦆
5️⃣ ꜱᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ🫐
6️⃣ 薯仔🥔
超特别嘅一个甜品,系好似薯仔嘅ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ😚
外面系朱古力脆皮,敲开之后就会见到入面嘅意大利软芝士同埋手指饼,两者都系入口即溶~
另外亦都将蛋白饼造成蘑菇嘅造型,师傅果然系巧手👍🏻