2022-10-31
尖沙咀川菜一试,同朋友见新开所以试吓,餐厅内环境都几大,周围望落几干净。Menu一打开就见到介绍干锅,辣度几多可以自己拣,配料都可以自己拣。我哋叫左小辣香辣肥肠干锅($99),另加炸芋头($30)同黑木耳($30)。嚟到见到好大碗,成碗都系干辣椒以为好辣啦,点知唔算辣,下次可以试吓中辣😆。肥肠系炸过脆卜卜嘅,加埋炸芋头食劲香口👍🏻,劲惹味~川菜必食酸菜鱼架啦😂,招牌酸菜鱼($208),好大碗好多鱼片,鱼片好滑嫩😋😋酸度好够😍,不过朋友话麻度多啲会更好,但我自己就几钟意😬配料好多,有水晶粉、芽菜、莴笋等等,口感丰富👍🏻食咁多肉叫咗个菜食,蒜蓉西兰花($55),份量几多,有镬气,有蒜碎增加香气凉拌皮蛋($38),唔似平时食开𠮶只味,虽然好多辣油但食落唔算辣,唔食辣都食到~夫妻肺片($55),经典川菜之一,有牛展、金钱肚、鸡肾等等,面头有香脆炸黄豆。总括嚟讲性价比几高,上菜好快,同朋友食个饭聚餐唔错嘅选择👍🏻👍🏻
配料好多,有水晶粉、芽菜、莴笋等等,口感丰富👍🏻