2021-07-07
1. 川式口水鸡 - 小辣 ($48)份量正正常常,麻香味做得唔错,鸡肉都正常发挥。2. 干煸四季豆 - 小辣 ($42)四季豆炒得好香,好多肉碎,所以就算一个人叫呢个餐都唔怕变咗好似无肉食咁,不过食到最尾会偏油同偏咸。3. 酸菜鱼 - 小辣 ($68)鱼块嘅数量同肉质都对得住个价钱,花椒味好浓郁,酸同辣个比例都控制得岩岩好。4. 麻婆豆腐 - 小辣 ($48)份量足,送饭一流,好够麻,不过嫌佢无肉碎,如果只食呢个就真系似食斋以上全部lunch set都系包一份前菜(有时系云耳,有时系土豆丝),一碗白饭(都唔细碗),同一盒饮品(最近系维他奶/维他柠檬茶)。因为觉得cp值几高,而且lunch set无加一(晚市唔知,无食过),所以都成日嚟食。我地都唔太食得辣,但川菜又要小小辣先过瘾,而呢间有得拣小辣,每次辣度都控制到差唔多,所以系食川菜嘅入门好选择呀!
份量正正常常,麻香味做得唔错,鸡肉都正常发挥。
2. 干煸四季豆 - 小辣 ($42)
3. 酸菜鱼 - 小辣 ($68)
4. 麻婆豆腐 - 小辣 ($48)