2016-10-30
我们班为食猪要出动,今之是川菜风。其实我都钟情于酸酸辣辣食物,5个女仔次次都点了超多野食,比隔离枱的人都眼望望有口水鸡半只,酸菜生鱼1 斤,凉拌窝笋,炒土豆c,铁板茄子,毛血旺,虎皮尖椒,酸辣粉,干锅肥肠,炸曼头。全部少辣因为有些猪女唔食得辣※口水鸡,鸡肉太淋,唔够结实,食得辣ga人可能觉得佢唔会太辣※酸菜生鱼生鱼比较爽口,唔太多骨,有酸菜同萝白,超好食,而且鱼片超多※凉拌窝笋,可惜蒜头太多了※炒土豆c,土豆爽口带有少少酸味好快比人食晒※铁板茄子,开头见人食评唔错就试下,点知茄子酿左猪肉,跟著去炸,再加汁,变左超超级油,有点失望※毛血旺一般般因为未试过所以试下,有牛拍业,香肠片,猪红,豆芽,木耳,黄鳝,王喉,猪肠,猪肚,但佢切得太细粒,好似无咩肉食,重有 大量花椒同辣椒,下次唔会再次点※虎皮尖椒我个觉得佢太淋,同唔够味,但其他为食猪觉得ok重好好食※酸辣粉佢够酸,但唔知点解差左一点味道,但大家都讲唔出咩味。佢有榨菜,花生,肉碎,莞茜※干锅肥肠超正,肥肠够入味,重有芹菜,洋葱等配料,用来𩠌饭食一流※炸曼头,佢地用迷你曼头,有点少家,曼头唔系咩贵价货,重要炸到超硬值得一提佢地啤酒够冰冻总下
※凉拌窝笋,可惜蒜头太多了
※炒土豆c,土豆爽口带有少少酸味好快比人食晒
值得一提佢地啤酒够冰冻
总下次再来一家会叫酸菜鱼,干锅肥肠,凉拌窝笋,炒土豆c诚意推荐
叫左禁多野食都系850元左右超抵