2018-12-19
呢间川菜又系因为睇咗一位Youtuber既介绍之后莫名而来既,因为标榜呢度既系正宗川菜,虽然我都未去过四川食过真正既川菜,唔系好知真系点既味,不过都好想试一下呢度既川菜同出面有咩分别。因为睇咗有咩介绍,所以好快就叫咗好多嘢食。叫咗个疯狂肥肠面($73),佢有得拣白汤同红汤,由于我哋都唔确定自己可以食辣既能力,就叫咗个白汤试下。虽然唔辣,但都无令我地失望,汤底好浓烈,个面比较软同偏幼身,唔同出面食到既面,口感非常之好。啲肠都几林,好爽口。再加钱叫咗啲小食,烧椒茄子($28)同棒棒鸡($28),本身以为系好细份既小食,点知嚟到就发现都唔小,茄子好香好滑,而棒棒鸡鸡肉好滑,不过对我嚟讲鸡就偏辣咗小小,我朋友比我食得辣啲就好钟意。食食下朋友见到隔离枱食紧酸辣粉($73),睇落好好食,又忍唔住叫咗碗嚟试下,朋友拣咗小辣,我都试咗小小嚟试下,未放到落口已经闻到好香,食落去辣度反而又无棒棒鸡咁辣,都几满意。到我最期待既一道菜,就系呢个砵砵鸡,我地叫咗二人前($238),系分别有三十串素同肉,佢有得拣一个麻辣汤同藤椒汤底拣,其实嚟呢间餐厅最期待就系试呢个藤椒汤底,因为佢系我最钟意既麻而不辣。嚟到职员就
因为睇咗有咩介绍,所以好快就叫咗好多嘢食。
疯狂肥肠面
烧椒茄子
棒棒鸡
酸辣粉
砵砵鸡
砵砵鸡
嘢饮我地就叫咗本紫贝天葵柠檬同蓝蝴蝶花雪利。
紫贝天葵柠檬
蓝蝴蝶花雪利
呢度值得一赞就系职员都好贴心同好有礼貌,好主动会介绍啲𩠌菜要点食,见到我地share面食又会主动拎碟俾我地分同俾围裙我地