2023-04-21 841 浏览
间唔中都会试吓啲小炒,呢间🌼二号厨房🌼都系第一次嚟,佢哋系川菜为主,呢度除左粤菜之外,仲有好多款川菜,例如酸菜鱼,烤鱼,毛血旺,水煮鱼,干锅等,任君选择,今晚试咗佢哋嘅小炒,应该超级有镬气😆🦆清宫樟茶鸭/半只 $88 :半只既樟茶鸭三个人食啱啱好,佢嘅外皮超脆😆,果然系有樟茶鸭嘅风味,货真价实,份量真系有足足半只咁多,佢嘅味道非常独特,好难形容出嚟,食落好似有茶叶嘅芳香,肉质嫩滑唔使加任何调味料都可以直接食,口感一流👍🏻🐸干锅田鸡 $128 :干锅类嘅小菜都系第一次食,呢一款干锅田鸡镬气认真够晒霸气,首先用生蒜头,红青辣椒爆香,再加芫荽吊味,将田鸡肉切件,每一件都非常入味,佢有辣到可以拣,我哋就嗌咗Bb辣,觉得啱啱好,够晒惹味😋🥬爆炒莴笋丝 $78 : 莴笋丝要够新鲜同够爽先至好食,呢一道爆炒莴笋丝加入辣椒,微微爆香,食落清清淡淡咁又有啲味😌,虽然睇落都比较多辣椒,但系其实食落都唔算好辣🥪香煎顺德莲藕饼 $68 :呢度伴酒小食又几特别👍🏻,佢嘅卖相有少少似炸鱼饼,外面煎到金黄色,食落香口,里面有满满既莲藕粒,再配肉粒,够晒入味🤤🍰红糖糍粑 $38 :呢款甜品系当地传统小食,里面主要系糯

🍰红糖糍粑 $38 :呢款甜品系当地传统小食,里面主要系糯米,将佢煮熟再加入其他调味食落质感好似糯米糍,之后外层沾上❤️红糖,味道几特别😍