2019-05-12
呢日 #小秘书 未够一点就要去到 #南朗山 上堂🏊🏻♀️,三点又赶去 #尖沙咀 见 #中医哥哥... 真系忙到呢🥵 最终又系要搞到四点几先食饭👀 见路程唔系太远,就不如行过去 #佐敦 揾食,睇吓 #卖丝袜嘅档口 有无开,顺手入啲货🛍远远已经见到「澳牛」门口排哂长龙,但系我反而想揾啲新嘢试吓🥢 行过两间舖,见到大大个招牌「澳门咖哩王神鲜腩」,餐厅里面仲装修到 #金壁辉煌 咁,就去试试啦。坐抵见到四周围环境,我先醒起早轮嚟过食早餐,仲记得佢哋啲 #沙嗲牛肉 好好味㗎😄 今日终于有机会试吓其他。餐牌上介绍 #必食 佢哋嘅 #川酱干炒牛河,既然我都冇idea食啲咩,咁就试吓佢啦😄 #小秘书 唔食得太辣,所以落单时我叮嘱要「BB辣」🌶 新鲜热闹嘅 #川酱干炒牛河 终于出炉,#牛肉 同 #河粉 嘅比例几乎系一比一,镬气够、而且牛肉又够嫩滑🤩 不过口味对 #小秘书 嚟讲依然系辣咗啲,要饮哂 #一罐可乐 加 #一杯冻柠檬茶 先至救到火🥵 #小秘书 渣豆!