2019-09-12 241 浏览
2019年9月11日 星期三终于过左一个星期既一半,工作真系好辛苦,所以收左工当然要同女朋友去食返餐好既呢间餐厅I’s Land Cafe虽然系工厦里面,不过地点都算容易揾,搭lift一出就见到里面好有置身森林既感觉,灯光同装饰都做得唔错见到餐牌有二人餐拣,即刻谂都无谂就叫左,费事晒时间谂食乜野茄燕麦杂菜沙律有几款唔同既生果系上面,而最特别系放埋燕麦,同菜一齐食口感除左丰富左,感觉仲好似健康d咁是日餐汤系粟米甘荀汤,好浓又足料,仲要好大碗添,饮完已经开始有少少饱蒜蓉包焗得好脆,仲好贴心每人有两块,怕食得一块唔够喉香脆美国粗薯条每条薯条都有一定既粗度,而且份量都算多,配有两个酱汁,分别系茄汁同白松露酱汁,个人觉得茄汁较好,因为食落去酸酸地,会感觉薯条无咁油腻德国咸猪手到主菜登场,睇落个猪手好似唔太大件,不过原来切开有好多肉,仲要系外皮脆肉质腍,加埋配有既三款酱汁,食落去更滋味。当中我最钟意嘅系黑椒汁,因为有少少辣,刺激得来又唔会太over,听讲仲话系呢间I’s Land Cafe既招牌菜添白松露忌廉带子手工扭绳粉完全未见过呢一种意粉,感觉到系人手制造,因为每一条嘅粗幼都唔同,食落去几有口
2019年9月11日 星期三

里面好有置身森林既感觉,灯光同装饰都做得唔错

见到餐牌有二人餐拣,即刻谂都无谂就叫左,费事晒时间谂食乜

是日餐汤

蒜蓉包焗得好脆,仲好贴心每人有两块,怕食得一块唔够喉

白松露忌廉带子手工扭绳粉
完全未见过呢一种意粉,感觉到系人手制造,因为每一条嘅粗幼都唔同,食落去几有口感,仲好入味,条条都食到白松露味

焦糖炖蛋
最后仲有甜品,好有蛋味,上面既焦糖烧得好脆,食完之后真系劲饱

埋单都系$400有找,性价比几高!!!
2019-09-11