2022-05-19
🌃 餐厅设置于观塘工厦内, 午餐客人以打工仔为主, 餐厅风格以台湾夜市小食设计, 墙上贴有不少夜市为题嘅墙纸, 感觉身处喺台湾夜市😍, 售卖台湾地道夜市小食。-.🍛 椒盐排骨肉燥饭💲 62👉 椒盐排骨跟肉燥饭时分开上, 排骨大大块, 系以盐酥方式炸制, 将肉汁锁住, 内里很juicy , 外皮金黄脆口。👉 肉燥饭嘅肉燥份量好多, 另外配搭酸菜, 卤水蛋 、青瓜、生菜等, 调味十足。.🍝 牛肉鲜蕃茄汤面💲 66👉 汤底以鲜番茄制成, 味道鲜甜 浓郁,有别于坊间嘅味精汤底。👉 牛肉大块, 同埋几入味, 面底咬落几有质感。.🍤 炸物拼盘💲 58👉 拼盘有台湾香肠、盐酥鸡、丸子、虾卷、番薯条。👉 惊喜位在番薯条洒上梅子粉, 将脆口甘甜嘅番薯条提升至另一层次。🍹 冻豆浆红茶、冻豆浆绿茶💲 随餐附送👉 简单嚟讲就系奶茶同埋奶绿, 分别在于餐厅用豆浆取代坊间嘅奶精, 相对比较健康, 除咗豆浆味, 仲饮到淡淡嘅茶香。.🤠 通粉 foodie 食评总结 :👉 餐厅以地道台湾小食为主题, 无论环境食物, 以及价钱都好地道, 将平民价嘅台湾小食完完整整带入香港, 小编觉得性价比高, 可以再试。.🕍 哈豆
🍛 椒盐排骨肉燥饭
💲 62
🍝 牛肉鲜蕃茄汤面
💲 66
👉 牛肉大块, 同埋几入味, 面底咬落几有质感。
🍤 炸物拼盘
💲 58
👉 拼盘有台湾香肠、盐酥鸡、丸子、虾卷、番薯条。
🍹 冻豆浆红茶、冻豆浆绿茶
💲 随餐附送
🤠 通粉 foodie 食评总结 :
🕍 哈豆 @drbeans2012
观塘成业街19号成业工业大厦2楼29室
*此价格只供参考及以当时为准,实际价格或会与本文章有所差异。