2014-10-09 1940 浏览
平日晚上7:00pm, 人流极少, 我同友人系全场既唯一客人.到了8:00左右就开始多人, 有数枱客人, 我相信lunch时间会旺场d, 因为有lunch set.晚上只有散叫的菜式, 但仍然有很多选择, 所以我都拣左好耐先落单. 最可惜晚上没有鱼生饭之类, 要lunch才有.我同友人点左个事日寿司卷之类, 面食, 锅物. - 樱花虾鳗鱼玉子卷 ($4x/件):厨帅事日菜式, 玉子跟鳗鱼煎好卷住寿司饭, 洒上樱花虾, 还有甜甜鳗鱼汁, 一定好味.玉子跟鳗鱼味道也好夹, 呢个菜式都要d功夫, 装饰上碟也用心制作.  - 日式牛肉锅 ($7x):都够大锅, 有一大块牛肉, 底下好多蔬菜, 还有豆腐, 本菇, 金针菇, 大葱....味道甜甜的, 似寿喜烧的味.因为有大量蔬菜, 所以牛肉锅食落唔会腻, 味道比较清淡.但煮得唔够耐, 蔬菜都太生硬. 而上枱后, 焗一下既时间未能掌握, 所以牛肉都老了硬了.牛肉方面, 我相信都系好既材料, 肉味够, 只系太大块, 难以进食, 好似成块大猪排甘.如果切成2-3小块, 顺便去一下筋位, 就更方便进食. - 稻庭冷乌冬 ($4x) : 冷乌冬够冻, 而且

最可惜晚上没有鱼生饭之类, 要lunch才有.

我同友人点左个事日寿司卷之类, 面食, 锅物.

- 樱花虾鳗鱼玉子卷 ($4x/件):

- 日式牛肉锅 ($7x):

因为有大量蔬菜, 所以牛肉锅食落唔会腻, 味道比较清淡.

如果切成2-3小块, 顺便去一下筋位, 就更方便进食.

- 稻庭冷乌冬 ($4x) :

冷乌冬够冻, 而且好滑溜, 咬落又弹牙爽口, 味道好清新, 一食就喜欢, 下次一定再黎食.

店员很细心, 会主动加茶, 提供更多餐具, 而且带笑容很有礼, 感到服务很好.

只系我地系唯一既客人, 有点不好意思, 后来客人多了, 气氛也很好.
樱花虾鳗鱼玉子卷
日式牛肉锅