2020-11-15 41 浏览
新蒲岗工厦附近有质素嘅餐厅越开越多,呢间新开嘅 “Coti the Bistro” cafe 系呢区少有走文青路线嘅cafe. 大门向彩虹道但门面却并不起眼,一进入餐厅内有焕然一新嘅感觉,浅木色墙身以及家具,再配以青绿色的植物,整个感觉十分日系,而且坐位舒适啱晒舒舒服服地享受我的假日午餐。佢嘅Menu都非常多选择,我今日拣选了All day Menu里的法式炖羊膝,套餐送餐饮一杯及是日自家餐汤或沙律,我选了餐汤罗宋汤,以及加$24选择佢地嘅signature coffee - Tiramisu coffee (iced)📍罗宋汤先来的杂菜罗宋汤清清的味道清新,里面有好多杂菜,味道不会太浓,为一阵间嘅主菜开一开胃📍法式炖煮羊膝呢个炖煮羊膝确实非常不错,羊膝非常大只,而且炖得非常念身入味,一食落去充满羊肉的香味,啱晒钟意食羊嘅我!值得一赞就是他的调味酱汁非常美味,配搭羊膝嘅肉香简直一流,同时配上意粉及红萝卜,分量十足非常好食!📍 Tiramisu coffee (iced)睇佢哋嘅coffee Menu非常之多选择而且很有特色,相信佢哋对咖啡有一定研究及水准,于是我叫咗佢哋最受欢迎嘅Tir

📍罗宋汤
罗宋汤

📍法式炖煮羊膝
法式炖羊膝

📍 Tiramisu coffee (iced)
睇佢哋嘅coffee Menu非常之多选择而且很有特色,相信佢哋对咖啡有一定研究及水准,于是我叫咗佢哋最受欢迎嘅Tiramisu coffee. 咖啡非常吸睛,外貌同Tiramisu甜品一样, 表面铺满朱古力粉,而下面有厚厚的咖啡忌廉,最底系优质咖啡,味道果然不错,咖啡味道浓郁而且很有层次感,加上忌廉令整杯咖啡非常香滑,很有水准。
Tiramisu coffee

呢间在新蒲岗工厦新开嘅cafe环境及食物水准都很不错,相信吸引很多附近工作的OL同居民嚟帮衬呢!我下次一定会再嚟试吓佢嘅甜品先!😊
罗宋汤
Tiramisu coffee