2023-11-01
👧🏻Wodafoodie in Kwun Tong放工朋友带我去观塘工厦试下隐世日本料理,系港铁站行5分钟就到,几方便。✨ 🥗蟹籽沙津 $45前菜拣左沙律,原来系青瓜丝加蟹籽同沙律酱,青瓜唔会好大阵草青味,好fresh好开胃既前菜。✨ 🍢鸡五味盛 $118串烧类见到推介日本萨摩赤鸡既鸡五味盛,原来包括鸡翼、鸡肝、鸡胸软骨、鸡颈肉、鸡心,平时真系好少食到呢d部位,好特别呀~✨ 🍣青龙炸虾卷 $78食日本野点可以唔叫寿司或卷物,呢个青龙炸虾卷包住香脆既炸虾,卷物一口大小,一份6件,份量刚好。✨ 🍜锅烧乌冬 $78全晚最钟意竟然系呢个锅烧乌冬既汤底,奶白色既汤底好清甜,乌冬入面有炸虾天妇罗、温泉蛋、蟹柳、红萝卜、冬菇等,乌冬滑溜,如果天妇罗另上就更好。✨ 🦪蒜蓉烧生蚝 $10/只是日精选优惠烧生蚝$10只好抵!满满蒜蓉铺面好香口,两个人食左半打tim。可惜呢日完全无食到呢到既刺身或寿司,唔知刺身水准高唔高呢。📍 神木日本料理 (观塘)观塘巧明街114号迅达工业大厦4楼A室👅更多同区推介☺️ #wodafoodieinkwuntong
✨ 🥗蟹籽沙津 $45
✨ 🍢鸡五味盛 $118
✨ 🍣青龙炸虾卷 $78
✨ 🍜锅烧乌冬 $78
✨ 🦪蒜蓉烧生蚝 $10/只
可惜呢日完全无食到呢到既刺身或寿司,唔知刺身水准高唔高呢。
📍 神木日本料理 (观塘)
观塘巧明街114号迅达工业大厦4楼A室