2018-12-14
观塘一向都多工厦,越来越多餐厅走工厦楼上舖路线!我将会由呢个靓靓门口带我到另一境地!室内装修一啲都唔失礼,仲好有格调添!地方大,布置装饰亦很有心思!餐厅中间有个沙律及甜品吧!用冰keep住个温度,非常企理!跟餐+38就可以享用埋喇!白:黑松露忌廉汤~好滑而且黑松露味浓!红:杂菜汤~足料,口味微辣,好开胃!餐包都唔系一般嘢!系微暖嘅提子包,搽埋香滑牛油!心都暖埋呀!香煎带子黑松露意大利饭(HKD168)~意大利饭非常creamy, 主菜带子亦同配菜杂菌、洋葱好夹,加埋个黑松露立即矜贵多了!香煎三文鱼柳配藜麦沙律(HKD178) ~虽然已经join咗个沙律吧,但平时食太多肉类,食多啲菜都系好嘅!何况呢个沙律有非常健康嘅藜麦,个沙律用咗黑醋汁调味,而个三文鱼有配著另一个汁,系芒果加一些香料,伴著有果香地食,一流!!左:热玫瑰蜜糖花茶(跟餐+3)右:热柠檬蜜(跟餐+3)两杯嘢饮都用一个好靓嘅杯装住,size比平时嘅热饮杯为大,味道清新怡人,可以慢慢饮慢慢倾!
白:黑松露忌廉汤~好滑而且黑松露味浓!
红:杂菜汤~足料,口味微辣,好开胃!
左:热玫瑰蜜糖花茶(跟餐+3)
右:热柠檬蜜(跟餐+3)