观塘骆驼漆出名好多食店😚😚今日同大爷行开观塘买阿B野,顺道梗系喺度食返个靓lunch喇☺️☺️呢层楼都几多食店,一出lift就见到呢一个好sharp嘅C字😍😍😍行过望入去好似都几有人气,过左peak hour都仲有唔少食客☺️☺️再望下个menu🤩🤩🤩好似都几吸引㖞,跟手就拉左我家大爷一齐入去。入去咁啱安排到角落嘅位置,位与位都留有适当嘅空间,感觉唔错🥰🥰另外佢有自家嘅洗手间,入边布置都好有心思,非常干净同舒服👍🏻👍🏻👍🏻Set lunch有包前菜,前菜可以拣沙律🥗🥗或者餐汤🥣🥣而今日嘅餐汤系🍅蕃茄汤。大爷不嬲喜欢醒胃嘅蕃茄酱汁,所以我地决定各样order一个。沙律好fresh🥗🥗,酱汁份量岩岩好。蕃茄汤🍅🥣好浓郁,唔错㖞👍🏻👍🏻薄荷青柠🏝️🏖️清凉既薄荷香再加青柠,好有渡假感觉😍🤩😍🤩北海道带子蟹籽麻辣意大利饭🤩🤩🤩揾食不嬲对麻辣既野系非常喜欢😍😍所以点左呢个意大利饭🤩🤩🤩无念过fusion左落意大利饭度都咁夹,真心有惊喜👍🏻👍🏻值得一试😉😉😉带子大大粒又厚身,煎得好靓,超级好味道呀😍😍😍😍👍🏻👍🏻跟住到大爷嘅香煎千层安格斯牛小排薯仔沙律杏鲍菇黑椒汁🍽️🍽️🍽️个摆盘好靓呀😍😍卖相好好😍😍😍一放低已经

沙律好fresh🥗🥗,酱汁份量岩岩好。

蕃茄汤🍅🥣好浓郁,唔错㖞👍🏻👍🏻

薄荷青柠🏝️🏖️
清凉既薄荷香再加青柠,好有渡假感觉😍🤩😍🤩

北海道带子蟹籽麻辣意大利饭🤩🤩🤩

带子大大粒又厚身,煎得好靓,超级好味道呀😍😍😍😍👍🏻👍🏻

跟住到大爷嘅香煎千层安格斯牛小排薯仔沙律杏鲍菇黑椒汁🍽️🍽️🍽️个摆盘好靓呀😍😍卖相好好😍😍😍一放低已经流晒口水~🤤🤤🤤

忍唔住抢左佢一旧黎食,个牛小排好好味呀😍😍😍😚😚😚肉质嫩滑又有油香😋😋煎嘅时间掌握得啱啱好👍🏻👍🏻👍🏻

拨开厚厚一层叠一层嘅牛小排底下,仲有加左紫洋葱嘅薯仔沙律☺️☺️☺️配搭埋幼身芦笋,同杏鲍菇,真系好丰富呀~ 🤩🤩🤩我忍唔住系咁密密抢食🫢🫢🫢好彩佢牛小排既件数都唔少所以大爷都唔系好觉😂😂😂

最后来一杯玫瑰咖啡😍😍呢餐无论系视觉定味觉都超级满足~🥰🥰👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

今日食嘅每一样我地都觉得好满意,同埋睇得出呢间系好用心整好美食既食店,真心值得推介👍🏻👍🏻
2023-02-01
午餐