2023-11-13 106 浏览
在荔枝角工作了一排,开始周围发掘楼上餐厅。呢间日本餐外卖店主打两样野,山芋炭烧鳗鱼饭(糯麦+珍珠米)同埋十蔬鸡肉特制乌冬(包含十种蔬菜加鸡肉)。佢个menu有唔同既配搭,乌冬就有size S-L 选择, 鳗鱼饭就有size M or L 。如果唔叫2人餐,都可以单点! 我叫左十蔬鸡肉特制乌冬 M + 山芋炭烧鳗鱼饭 L $195 两个人一齐share一开盒就见到两块超大既鳗鱼,非常鲜味,炭烧味亦好香! 拎开鳗鱼就见到粒粒分明既珍珠米,mix完糯麦觉得反而冇平时既饭咁黏,几钟意个嚼感。鳗鱼汁唔似平时咁浓咁甜,反而系清甜不腻既感觉。山芋蓉,其实就系淮山,估唔到捞饭食又几正,甜甜地,而且食材仲超健康!健康之选既乌冬,仲要十样蔬菜都系日式蔬菜,平时我比较少食到,所以感到好新奇。有里芋、荀、莲藕、菇、蒟蒻、大根、豆腐等,亦都有少少鸡肉,最特别系乌冬有D藜麦,但食落都系Q弹,好味。我最钟意系竹荀,好大支又爽口。几推呢间外卖店因为佢首先系日本师傅主理,睇到制作过程既个份认真! 特别系为鳗鱼调味既时候,真系有正宗既感觉。其次就系佢D食材既配搭全部都好健康,份量充足,食完超满足,因为平时出街lunch太
在荔枝角工作了一排,开始周围发掘楼上餐厅。

其次就系佢D食材既配搭全部都好健康,份量充足,食完超满足,因为平时出街lunch太少有菜食了!
外卖自取