2021-08-22
好味指数😋😋😋😋回头指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️开心指数🤗🤗🤗🤗因为要去苹果整机,有颇长时间嘅等待,唔想再行APM,就去咗行工厂大厦!其实我冇咩嘢要买要揾,系有少少想食嘢,不过刚好1点几,度度都好多人又唔知食咩好!求其搭lift 去其中一层向下行,都有少少漫无目的咁…路过呢一间店,见到门口写有喇沙汤面,跟住睇紧时,有个妹妹仔话新店开张,依家只系$48碗,又几吸引wor!见入面有台就走入去试下!🍴马来喇沙汤面($48)见到好足料!有两只虾、两粒白鱼旦、两粒豆卜、三条狮子狗,再有两小旧青柠,少少芫茜… 试下个汤底先,好浓厚嘅汤底,味道浓郁,好香又好惹味wor!面系用咗比较粗圆嘅汤面,煮得啱啱好够弹牙!虾都几大只,肉质爽口,几新鲜,虾头仲有少少虾膏;鱼旦系细细粒,都几弹牙!以$48 嚟讲真系俾足料又抵食!😋饮品有汽水、本地支装饮品、日本果汁咁,自己去雪柜拣,依家有9折!呢度其实都有货架卖酱料、饮品同酒,亦都有雪柜卖冻肉,可以买走或者即买即煮!呢度好家庭式经营,似爸爸煮面,老婆收银,阿女定系亲戚做楼面,听到佢哋嘅对话内容都系好似一家人咁,唔似老板同员工… 佢哋会好细心俾只碟仔我放虾壳,我都见到隔离台俾嘅碗仔
回头指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️
开心指数🤗🤗🤗🤗
🍴马来喇沙汤面($48)
呢度好家庭式经营,似爸爸煮面,老婆收银,阿女定系亲戚做楼面,听到佢哋嘅对话内容都系好似一家人咁,唔似老板同员工… 佢哋会好细心俾只碟仔我放虾壳,我都见到隔离台俾嘅碗仔好家庭式,系日本精品类嘅大口仔、Pekkle 鸭仔嘅碗,都真系未见过😆
虽然冇咩特色装修,但有一种家庭式嘅温暖感!呢个价钱有咁样嘅食物质素,性价比超高!