2019-03-26 506 浏览
观塘工厦出名卧虎藏龙,除左有好多平夹抵嘅开仓同好玩嘅聚脚点...仲有好多隐世美食都可以喺度揾到!不过真喺要识揾先至得~所以偶然都会同fd黎观塘嘅工厦寻下宝 发掘下新cafe同好去处-------今日路过见到依间cafe新推出lunch时段于是谂住试试佢...结果有意外惊喜 Σ( * △ *|||)︴$40 就可以有个饭 有嘢饮 仲有个小食(款式好似每日都唔同)真!喺!好!抵!宜家出面食个lunch闲闲地都要$50左右重要无谂过咁嘅价钱可以食到手制汉堡扒 (๑´ڡ`๑)真喺好弹牙 食得出入面落左啲好match嘅秘制香料 带返啲肉味出黎同平时快餐店食 一块扁嘅个啲完全唔一样至少食得出无落味精 安心好多 (y) (y) (y)-------等拎外卖嘅时候同店长倾左几句 佢话如果喺观塘工业中心嘅外卖就可以亲自送上有多少少时间嘅 亦可以好似我咁外卖自取或者堂食慢慢坐又得!得左~最后店长仲请左我食特浓朱古力蛋糕~唔通因为我太可爱(*≧▽≦*)/?  (其实系人地睇穿左你吃货嘅本色😅...)个朱古力蛋糕浓而不腻 又唔会太干食多几块都仲得~ (⬅️ 做人唔可以咁贪心)连我依个唔多中意食朱古力嘅人都👍好!
仲有好多隐世美食都可以喺度揾到!
不过真喺要识揾先至得~

-------

今日路过见到依间cafe新推出lunch时段

于是谂住试试佢...

结果有意外惊喜 Σ( * △ *|||)︴
日式手制汉堡扒饭配焗手指鱼

真!喺!好!抵!

宜家出面食个lunch闲闲地都要$50左右

重要无谂过咁嘅价钱可以食到手制汉堡扒 (๑´ڡ`๑)

同平时快餐店食 一块扁嘅个啲完全唔一样

至少食得出无落味精 安心好多 (y) (y) (y)

-------

有多少少时间嘅 亦可以好似我咁外卖自取或者堂食慢慢坐又得!

得左~
特浓朱古力蛋糕

最后店长仲请左我食特浓朱古力蛋糕~

个朱古力蛋糕浓而不腻 又唔会太干

食多几块都仲得~ (⬅️ 做人唔可以咁贪心)

连我依个唔多中意食朱古力嘅人都👍好!!

听闻店长嘅拿手好戏喺甜品 唔怪得啦

希望佢快啲推出埋个下午茶时段啦

我一定会返黎食甜品架(⊙v⊙)
2019-03-26
10 分钟 (外卖自取)
日式手制汉堡扒饭配焗手指鱼
特浓朱古力蛋糕