🍎黄苹果好耐无去观塘食野了今次去试新野ℕ𝕠𝕟 𝕂𝕚𝕥𝕔𝕙𝕖𝕟虽然系工厦入面,但入口都算易揾入到去之后发现ℕ𝕠𝕟 𝕂𝕚𝕥𝕔𝕙𝕖𝕟个场真系好大😮我谂都有几千呎?环境阔落不得止枱同枱之间都有距离感,实行安心用餐😆·其实𝕝𝕦𝕟𝕔𝕙基本上可以讲有几个选择嘅:1: 自助精选餐汤+ 自助沙律吧🥗 ($78)2: 自助沙律吧🥗+自助精选餐汤+ 主菜 ($118-$168)可以用 $18 加𝕤𝕚𝕕𝕖 𝕕𝕚𝕤𝕙 (意粉🍝或薯条🍟)又可以用 $48加甜品 (苹果挞/ 朱古力心太软/ 𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦)💡 ℕ𝕠𝕟 𝕂𝕚𝕥𝕔𝕙𝕖𝕟有𝔾𝕣𝕖𝕖𝕟 𝕄𝕠𝕟𝕕𝕒𝕪 嘅𝕞𝕖𝕟𝕦哎😆😆如果唔系只系星期一供应就好啦·我地拣咗:自助沙律吧🥗+自助精选餐汤+ 主菜🥬🧀菠菜芝士意大利馄饨配黑松露忌廉汁($118)🧄🦑 香蒜尤鱼烩扁意粉 ($118)加$18 要咗一碗薯条🍟再分别用 $48加朱古力心太软& 𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦·自助沙律吧🥗选择唔算非常非常之多十多种选择吧,但我就觉得胜在有品质有羽衣甘蓝🥬,圆碌碌嘅番茄仔🍅,🥔厚实嘅薯仔沙律,仲有西兰花🥦,椰菜花等等😍全部都系卖飞佛❣️餐包都有2款选择~当我要舀汤时,打开汤盖时眼见大大壶汤
🍎黄苹果好耐无去观塘食野了
今次去试新野ℕ𝕠𝕟 𝕂𝕚𝕥𝕔𝕙𝕖𝕟
虽然系工厦入面,但入口都算易揾
入到去之后发现ℕ𝕠𝕟 𝕂𝕚𝕥𝕔𝕙𝕖𝕟个场真系好大😮
我谂都有几千呎?环境阔落不得止
枱同枱之间都有距离感,实行安心用餐😆

其实𝕝𝕦𝕟𝕔𝕙基本上可以讲有几个选择嘅:
1: 自助精选餐汤+ 自助沙律吧🥗 ($78)
可以用 $18 加𝕤𝕚𝕕𝕖 𝕕𝕚𝕤𝕙 (意粉🍝或薯条🍟)
如果唔系只系星期一供应就好啦
我地拣咗:
自助沙律吧🥗+自助精选餐汤+ 主菜
🥬🧀菠菜芝士意大利馄饨配黑松露忌廉汁($118)
🧄🦑 香蒜尤鱼烩扁意粉 ($118)
加$18 要咗一碗薯条🍟
再分别用 $48加朱古力心太软& 𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦

自助沙律吧🥗选择唔算非常非常之多
十多种选择吧,但我就觉得胜在有品质
餐包都有2款选择~当我要舀汤时,打开汤盖时眼见大大壶汤壶入面,啲食材多到密密麻麻,真系差啲搅唔掂个汤勺🤣
而ℕ𝕠𝕟 𝕂𝕚𝕥𝕔𝕙𝕖𝕟 都非常注重卫生,每款食物都好似酒店自助餐咁,有独立盖覆盖👍🏻
自助沙律吧🥗& 自助精选餐汤,黄苹果表示👏🏻💯
菠菜芝士意大利馄饨配黑松露忌廉汁

🍎黄苹果拣咗菠菜芝士意大利馄饨配黑松露忌廉汁~ 🇮🇹意大利馄饨真系唔算常见,所以我一见到就拣了,🧀芝士味浓,稍盖过咗菠菜,黑松露忌廉汁又唔会杰挞挞,淡淡黑松露配上奶香,𝕞𝕒𝕥𝕔𝕙晒意大利馄饨

香蒜尤鱼烩扁意粉
🧄🦑 香蒜尤鱼烩扁意粉
意粉粉量足,尤鱼都比唔少,若觉尤鱼味道淡,唔紧要有浓浓嘅香蒜搭救,又有啲🍅番茄仔做装饰,系咪成碟意粉即刻𝕔𝕠𝕝𝕠𝕣𝕗𝕦𝕝唔少呢~

成餐饭令我地最𝕤𝕦𝕣𝕡𝕣𝕚𝕤𝕖嘅居然系朱古力心太软& 𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦 😱

本来抱住加钱得来嘅甜品,应该𝕤𝕠 𝕗𝕒𝕣 𝕤𝕠 𝕘𝕠𝕠𝕕啦。哎⋯估唔到仲正过主菜哦🙊
朱古力心太软
🍫朱古力心太软搭埋个云呢嗱雪糕,心太软仲温温热热,一用力切开时,朱古力酱犹如火山熔岩咁,慢慢流出,温暖又甜蜜嘅朱古力酱配上云呢嗱雪糕,一暖一凉,一甜一温驯,真系好享受☺️
Tiramisu
虽然𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦嘅𝕔𝕣𝕖𝕒𝕞占嘅比例较多,但咖啡味浓,配上好𝕔𝕣𝕖𝕒𝕞𝕪嘅𝕔𝕣𝕖𝕒𝕞,中和番啲咖啡味,又几𝕠𝕜 𝕨𝕠𝕣 (但唔钟意𝕔𝕣𝕖𝕒𝕞嘅朋友可能就唔会考虑依个𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦了)
2个人埋单$350,有2个自助沙律吧🥗+自助精选餐汤+ 主菜 +跟餐咖啡/茶,1份薯条🍟,朱古力心太软,𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦,真系算唔错啦~
🍴📸 4/28/2021
🏠 Non Kitchen (观塘)
📍 观塘鸿图道12精棉工业大厦1楼
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯