2019-03-29 5455 浏览
星期六又同只佬周围揾食,今日佢收晏,我系开饭见到佢隔离座既餐厅好似唔错,就会下佢喇 !! 差唔多2点上到黎,首先位置系 Open Kitchen,再入去座位范围,都算多人,侍应俾左窗边位我地,好开扬既感觉。我睇开饭完来呢道系社企,所以我感觉系唔错 !!Anyway,坐底冇耐就梗系开始点餐啦 !! 好饿呀 ~~ 我地选左 鸡肉丸茄蓉意粉同埋12"辣肉肠焗芝士薄饼,咁我就问今日餐汤系乜...侍应妹妹答我甘荀南瓜姜汁汤,我问佢可唔可以转野。本人甘荀/红罗白敏感...谂住唔饮都 ok,咪多口问句啰 !! 侍应妹妹好好呀 ~~ 佢话帮我转沙律 !! Thanks a lot !! 我仲加左两只鸡翼添 ~~ 呵 !!只佬既甘荀南瓜姜汁汤,佢话姜味好重,反而饮唔到其他既味 ~~ 但佢觉得都好味,都有唔少纤维 !!呢个惊喜呀,估唔到咁大碟 !! 我以为系一细兜架咋 ~ 所有既菜都好新鲜,个醋汁系我钟意既浓醋 !! 醒一醒胃 ~~ 不错 !!仲有每人一块蒜蓉包 ~ 好脆 !开始黎主菜喇,先黎鸡肉丸茄蓉意粉,个鸡肉丸咬落去都唔太散,不错 !! 唔似混左其他野,鸡味算浓,唔口渴 !! 意粉软硬适中,个茄汁唔

仲有每人一块蒜蓉包 ~ 好脆 !

开始黎主菜喇,先黎鸡肉丸茄蓉意粉,个鸡肉丸咬落去都唔太散,不错 !! 唔似混左其他野,鸡味算浓,唔口渴 !! 意粉软硬适中,个茄汁唔会死甜死酸,几好 !! 份量唔太多,如果男士食就应该唔够喇 !!

反而个 12"辣肉肠焗芝士薄饼 就好足料,男士食应该会饱到上颈 !! 哈哈 ~~ 个人觉得芝士太多,要快快食 !! 唔系会觉得好滞下 ~ 味道唔错,个辣肉肠咸味够,个饼底都好脆身,我觉得个茄汁唔够 !! 如果多D就好喇 ~~

呢两只系黑松露蜜糖鸡翼,依家坊间都真系乜都系松露 !! 哈哈 ~~ 其实我食唔出,闻都系好少 !! 但蜜糖烧鸡翼我钟意 ~~ 呵 !!

食完D咁滞既野,梗系叫两杯热茶啦 !! 我叫左洋甘菊,而只佬叫左茉莉花,消消滞 !!
2019-03-16