2021-11-14
听人介绍新蒲岗开咗间cafe,见佢影出黎既相都几打卡able,呢日就约朋友黎试下。地址虽然写五芳街,但其实个门口系喺彩虹道,加上门面因为系工厦餐厅相对隐蔽,都揾咗一段时间先揾到。门口细细但入到去原来几深又几阔落,星期六中午时段几乎满座,好彩啱啱有人买单,我地企咗阵店员就安排我地坐咗张餐厅中间既圆枱,以二人枱黎讲都算松动,摆得晒啲食物。Brunch menu包餐汤同蒜蓉包,餐汤系罗宋汤但味道偏甜易入口,蒜蓉包薄薄一片唔会搞到你食唔落主菜,脆度亦算合格。我地叫咗个deluxe all day breakfast 同埋个bbq ribs share,deluxe version有鸡扒亦有烟三文鱼,味道都唔错;猪肋骨啲肉好腍,酱汁浓味但可接受。野饮方面朋友叫既latte拉花几靓,我叫既flat white原来唔会拉花,所以都无谓影喇,味道偏苦既,鲜奶既比例比起正常coffeeshop饮到既低,建议黎饮咖啡既话拣返latte啦最后亦有试到佢既甜品,tiramisu窝夫好搞笑真系tiramisu上面插件窝夫,窝夫几脆,tiramisu口感似装饰用𠮶只cream;反而伯爵茶戚风几有惊喜,上面嘅奶盖有
最后亦有试到佢既甜品,tiramisu窝夫好搞笑真系tiramisu上面插件窝夫,窝夫几脆,tiramisu口感似装饰用𠮶只cream;反而伯爵茶戚风几有惊喜,上面嘅奶盖有玫瑰花香,好天然唔系药水味,蛋糕松软亦加唔少分。