2021-10-19 284 浏览
𝑪𝒐𝒃𝒃𝒆𝒓 𝑪𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆 & 𝑻𝒐𝒏𝒚’𝒔 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒓𝒚-🥞 榛子朱古力焦糖香蕉疏乎厘班戟🍽 蒜香蟹肉炒意粉🍽 黑松露忌廉蘑菇鸡肉炖饭🍽 咸蛋黄薯条🍽 蜜糖芥末鸡翼工厦最高质既Cafe🔥 当然…排队不是梦(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)被誉为观塘最人气疏乎厘Cafe,当然要试啦!一上枱疏乎厘动L动L,充满空气感!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 而且充满蛋香味!加上maple syrup好fresh,佢既syrup亦都唔会太甜!食疏乎厘或者pancake点会少得雪糕,今次就拣咗chocolate flavour! 可惜雪糕太溶,没有一咬落去冰火交融𠮶种感觉,建议可以考虑雪糕on side(๑・̑◡・̑๑)蒜香意粉不嬲都系我嘅至爱!佢地炒得好香!加上蟹肉,每食一啖都食到佢嘅蟹肉,份量啱啱好。但由于我哋交咗啦,觉得辣味偏重盖过咗应有嘅酸味同埋蟹肉嘅鲜甜味( ・᷄ὢ・᷅ ) 不过都系十分出色!鸡肉同蘑菇配上嘅炖饭必然好食,绝对冇藉口失手!佢哋嘅炖饭比较硬,C小姐最爱!加上黑松露,每粒饭都挂有佢嘅味道,唔算太浓岩岩好!咸蛋黄薯条十分出色,炸出来嘅薯条啱啱好外脆内面充满薯条溶,最出色嘅系佢哋炒到每一条薯条外面都包有咸蛋黄(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎
𝑪𝒐𝒃𝒃𝒆𝒓 𝑪𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆 & 𝑻𝒐𝒏𝒚’𝒔 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒓𝒚
🥞 榛子朱古力焦糖香蕉疏乎厘班戟
🍽 蒜香蟹肉炒意粉
🍽 黑松露忌廉蘑菇鸡肉炖饭
🍽 咸蛋黄薯条
🍽 蜜糖芥末鸡翼

被誉为观塘最人气疏乎厘Cafe,当然要试啦!
榛子朱古力焦糖香蕉疏乎厘班戟

蒜香蟹肉炒意粉

黑松露忌廉蘑菇鸡肉炖饭

咸蛋黄薯条

咸蛋黄薯条十分出色,炸出来嘅薯条啱啱好外脆内面充满薯条溶,最出色嘅系佢哋炒到每一条薯条外面都包有咸蛋黄(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)而且十分足料!
蜜糖芥末鸡翼

鸡翼好大只!虽然系蜜糖芥末鸡翼,但系佢都煎得外脆内软, 十分juicy! 鸡翼爱好者一定好中意!

总括呢间cafe性价比好高,食材质素好好,价钱相宜,就算同朋友知己食饭,男女朋友拍拖都系一个好好嘅地方。只不过一定一定要排队起码要排半个钟以上!♪(´ε` )
最后,十分欣赏而家好多餐厅都算用QR code落单,咁就可以避免客人挥20次手都冇人应,同埋店员好忙想处理都处理唔到既心情!( ͡° ͜ʖ ͡°)

📍1/F, World Interests Building, 8 Tsun Yip Lane, Kwun Tong

#jcfoodgasm @cobbercoffee_tonyspastry
榛子朱古力焦糖香蕉疏乎厘班戟
蒜香蟹肉炒意粉