2022-05-27
呢排多咗喺观塘出没 所以今日lunch又嚟咗成业工厂大厦揾食 揾到呢间质素唔错嘅西餐厅🍴餐厅位置唔算多 每张台上面都有个QR Code落单 落完单可以直接喺手机俾钱 又或者出柜台找数 当你嘅食物准备好 就会叫冧巴叫你出去拎餐🤭 餐具方面都系自助形式去攞 又有纸巾同埋饮管 仲有辣椒仔 胡椒粉等等嘅调味料南瓜汤有淡淡嘅南瓜味 汤都几杰身🎃番茄甘荀汤呢个汤味道比较酸 主要系蕃茄味为主 甘笋嘅味道就唔系太出众🍅白酒忌廉汁吞拿鱼芝士焗海鲜蝴蝶粉相比起意粉 我更加偏好蝴蝶粉 贪佢面积大啲 可以挂到多啲忌廉汁🍴 意粉嘅配料除咗吞拿鱼 仲有蚬肉同鱼肉 都几什锦 整体味道唔错 系略嫌白酒味道太抢 成个粉嘅酸味重咗少少🤏吉列猪扒芝士鲜茄焗饭卖相好吸引 吉列猪扒嘅外皮脆度一般 饭嘅份量唔算多😂 但系绝对够饱 因为有好多芝士 炒饭底就麻麻地 感觉系蛋捞饭 而唔系每粒饭都被蛋汁包围嘅感觉苹果茶唔算太甜 带少少refresh嘅感觉 杯底原来有啲苹果粒粒🍎朱古力心太软配雪糕食完主食就可以同店员讲上甜品 呢个甜品竟然系最令人惊喜 好钟意心太软嘅冷热交融 不过用上榛子朱古力雪糕就有少少唔太夹 如果用返云呢拿或者朱古力味
有淡淡嘅南瓜味 汤都几杰身🎃
食完主食就可以同店员讲上甜品 呢个甜品竟然系最令人惊喜 好钟意心太软嘅冷热交融 不过用上榛子朱古力雪糕就有少少唔太夹 如果用返云呢拿或者朱古力味嘅雪糕会更加正🙈