2019-05-15
工厦裹卧虎藏龙私餐厅甚多。揾揾下揾到呢间有唔少好评既日本🇯🇵野。舖头设计系日本家庭式小店感觉,灯光较暗,好适合三五知己小酌一番。一开始叫咗个沙律 🥗#油甘鱼牛油果海胆沙律 $98海胆系加拿大海胆,鲜甜同好creamy夹埋落咗醋嘅沙律菜,味道好特别fresh得黎带海胆嘅浓烈。btw我食唔到牛油果🥑😂但好值得一试。研究完餐牌之后,觉得晚市定食A最吸引,$298 有齐晒钟意食嘅刺身整既寿司杯、杂锦天妇罗、冷稻庭乌冬。寿司杯一条上枱靓得黎好有霸气,其他枱食客见到都赞靓。印象最深刻系:#海胆三文鱼🍣海胆鲜甜,回甘味重,完全无腥味,三文鱼系三文鱼腩,厚身而且肥美,鱼味重。#赤牡丹虾超大只!肉质清甜带弹性!#二本爪蟹肉蟹膏好少食到蟹膏既寿司😍蟹膏好多够拌个寿司饭。好正呀。其他嘅都好新鲜。#杂锦天妇罗 🍤薄薄一层脆粉浆,外脆内食到食材既原味道👍👍👍高质。#冷稻庭乌冬好钟意食稻庭乌冬🤩但呢个乌冬入边会有姜末,食落会有生姜味。我对姜味还好但唔钟意食姜嘅朋友可能会唔钟意。食食下因为附近有其他客人食紧串烧,弥漫着串烧嘅香味。咁我地紧系要试埋佢啦!#鸡肾 $18、#鸡软骨 $18、#牛舌 $38 同#黑豚肉 $
揾揾下揾到呢间有唔少好评既日本🇯🇵野。
一开始叫咗个沙律 🥗
#油甘鱼牛油果海胆沙律 $98
油甘鱼牛油果海胆沙律
寿司杯一条上枱靓得黎好有霸气,其他枱食客见到都赞靓。
印象最深刻系:
#赤牡丹虾
超大只!肉质清甜带弹性!
#二本爪蟹肉蟹膏
好少食到蟹膏既寿司😍蟹膏好多够拌个寿司饭。好正呀。
特上寿司杯
其他嘅都好新鲜。
#杂锦天妇罗 🍤
薄薄一层脆粉浆,外脆内食到食材既原味道👍👍👍高质。
天妇罗
#冷稻庭乌冬
稻庭乌冬
#鸡肾 $18、#鸡软骨 $18、#牛舌 $38 同#黑豚肉 $26
串烧
串烧都系以盐/黑胡椒调味,食落都唔错,如果可以再咸香啲就好啦。
总结:价钱唔贵以呢个价钱食到呢个质素,超值!