2022-07-13
喺工厦发现新开嘅西餐,见无咩人一于试试~ 店内装修唔算好特别,价格定位比其他附近店较高,希望系唔会令人失望!食物嚟到之后,同朋友第一句都系﹕「哇~」摆盘好精致,而且每个餐具都好靓,非常适合打卡用!美中不足嘅系张枱相对细,放完个set之后就放唔落其他野XD蒜香辣椒炒意粉配香煎虾球﹕唔算系好创新嘅菜式,但胜在稳打稳阵,虾球都有蒜香味,意粉唔会太油腻~鳗鱼滑蛋配意式蕃茄红饭﹕饭底偏硬身,不过大大块鳗鱼补番晒数,蛋非常滑身!但最令我地惊喜系配菜,完系无后悔加30蚊套餐XD首先系有炸广岛蚝,就算留番最后先食,都保持到香脆。另外就系蘑菇汤好浓,啲蘑菇切成幼粒,容易入口,作为暖胃菜一流。最后系甜品,唔同生果配搭,除咗望落好丰富之外,亦都refresh成个人无咁滞~饮品我就比较钟意朋友个杯朱古力咖啡,有好高嘅creamXD总括嚟讲,虽然门面同环境唔算好吸引人流,但食物都有唔错嘅水准,下次嚟呢座工厦时可以再战!
但最令我地惊喜系配菜,完系无后悔加30蚊套餐XD
首先系有炸广岛蚝,就算留番最后先食,都保持到香脆。
饮品我就比较钟意朋友个杯朱古力咖啡,有好高嘅creamXD