2020-04-07
朋友某天晚上话想食日本餐,于是佢就带左我黎观塘工厦度揾好野食甘话,去左一间叫丼灜既日本餐厅,餐厅好别致灯光比较柔和,仲挂住左d特别既日本灯笼,坐位分布平均,坐低左仲有一细张抹手机用既消毒纸巾同消毒搓手液供客人使用,令客人食得放心,食物方面:我地叫左一个特选牛肉乌冬配寿喜烧窝,牛肉份量好多好抵食,加左$20转乌冬,乌冬烟韧弹牙,汤底味道浓郁。仲配有三片刺身,三片都好厚切。甲罗烧松叶蟹肉丼:推介呢款真系貌相好靓,蟹膏同鹌鹑蛋搅拌后,再同珍珠米一齐食,蟹膏味香浓,仲有满满拆好左既蟹肉同玉子,真系好好味。小食我地叫左碎葱吞拿鱼海胆卷4件吞拿鱼配海胆既鲜味一啖一口。仲有脆炸流心粟米饼:唔会太油,好creamy既粟米饼外脆内软。如果份量可以多d就更好。金菇肥牛卷:朋友对烧物有兴趣所以叫左金菇肥牛卷食,即叫即烧,烧到岩岩好唔会太㶶同韧。上菜速度快,下次一定会介绍俾其他朋友再黎食。
我地叫左一个
上菜速度快,下次一定会介绍俾其他朋友再黎食。