2024-10-17
今次我妈又卖甩我同朋友嚟到荔枝角呢间位于工厦嘅日式餐厅,环境布置简单舒适,原来仲有自家制嘅蛋糕,同时系一间走休闲风嘅Cafe🍛香煎牛舌芯配少少甜多多咸蛋黄饭煎过嘅牛舌芯将肉汁锁紧,咬开油脂系嘴入面散发,加钱转咗呢度首创嘅少少甜多多咸蛋黄饭,即系爆炸糖加入咸蛋黄饭,意想唔到呢个组合味道唔错🍝云吞面绝对唔系港式嘅云吞面,系Fusion菜式嚟手工炸虾云吞+尼泊尔Momo Chutney汁意大利面三粒好饱满结实嘅云吞,薄薄一层云吞皮将虾肉包裹住,经过油炸做到外脆内软,同时唔会太油腻Momo Chutney即系尼泊尔饺子汁,酸甜微辣蕃茄汁加入意粉,回味无穷🍵东方美人个多名好有诗情画意,喺台湾独有乌龙茶茶款,口感顺滑甘醇🥤奶盖茉莉花茶柔顺芝士奶盖配搭清香甘甜茉莉花茶🍰士多啤梨朱古力戚风三文治绵密柔软嘅蛋糕中间分别系士多啤梨味同朱古力味手打忌廉,另外有一粒士多啤梨喺中间,整体唔会太甜🍰提拉米苏配糖渍苹果马斯卡彭芝士轻盈绵软而不腻,咖啡酒为手指饼干提供湿润感,细味之下阵阵咖啡甘香,中间加咗啲果肉软嫩而有嚼劲嘅糖渍苹果
🍛香煎牛舌芯配少少甜多多咸蛋黄饭
🍝云吞面
绝对唔系港式嘅云吞面,系Fusion菜式嚟
手工炸虾云吞+尼泊尔Momo Chutney汁意大利面
🍵东方美人
个多名好有诗情画意,喺台湾独有乌龙茶茶款,口感顺滑甘醇
🥤奶盖茉莉花茶
柔顺芝士奶盖配搭清香甘甜茉莉花茶