2016-12-13
去得观塘觅食 系工厦中寻找美食系小妹既必然之选话说呢间慕茶系一年前小胖男友已经带过小妹黎过一次 记得上一次黎慕茶时 座位同座位之间较挤迫 今次重游旧地 小店装修过后 整体感觉舒适宽敞左 配合新既木家具同灯泡 整间餐厅既格调都提升了不少好不浪漫小妹其实系english breakfast既忠实粉丝 见咁耐无食过就同小胖男友一人叫一款 一来唔驶争大家都有得食 另一方面又可以试晒咁多款种类既味道.....贪吃鬼作祟两款all day breakfast都有让人赏心悦目既卖相传统早餐既炒蛋够滑 松饼入口松化 炒蘑菇充斥住浓浓既菇菌香气而另一款慕茶全日早餐就更高水准 左上角既包外层味道类似炸馒头 内里系烧汁牛肉 再系馒头上加上练奶 整体味道出右上角则系好特别既肠仔窝夫 由于肠仔系粉紫色 第一眼望仲以为系紫薯窝夫抹茶红豆 甜味恰到好处伯爵茶朱古力则适合喜欢浓茶味既朋友加$20可以order一客绿茶cheese cake 淡淡既绿茶味 配上微酸既芝士虽然已经好饱 但一场黎到慕茶点可以唔食佢既茶艺手工雪糕凭记忆成功再次食返上一次食过既功夫茶味雪糕 浓郁既茶味依旧好吃 另外玄米茶雪糕亦不俗呢餐充满能量
话说呢间慕茶系一年前小胖男友已经带过小妹黎过一次 记得上一次黎慕茶时 座位同座位之间较挤迫 今次重游旧地 小店装修过后 整体感觉舒适宽敞左 配合新既木家具同灯泡 整间餐厅既格调都提升了不少好不浪漫 小妹其实系english breakfast既忠实粉丝 见咁耐无食过就同小胖男友一人叫一款 一来唔驶争大家都有得食 另一方面又可以试晒咁多款种类既味道.....贪吃鬼作祟 两款all day breakfast都有让人赏心悦目既卖相传统早餐既炒蛋够滑 松饼入口松化 炒蘑菇充斥住浓浓既菇菌香气 而另一款慕茶全日早餐就更高水准 左上角既包外层味道类似炸馒头 内里系烧汁牛肉 再系馒头上加上练奶 整体味道出
右上角则系好特别既肠仔窝夫 由于肠仔系粉紫色 第一眼望仲以为系紫薯窝夫 抹茶红豆 甜味恰到好处 伯爵茶朱古力则适合喜欢浓茶味既朋友 加$20可以order一客绿茶cheese cake 淡淡既绿茶味 配上微酸既芝士 虽然已经好饱 但一场黎到慕茶点可以唔食佢既茶艺手工雪糕
呢餐充满能量既"早餐"真系足够我饱足一整日