2019-09-12
今晚来到观塘工业区觅食,网上见到 Happy Monday / Wednesday 18:00 后 Main Course 买一送一,见咁抵食就当然要试下啦😌场地都几大,仲可以选择室外露天位置,都几有feel~ 时令生蚝 ($38 up)今次佢提供左爱尔兰和法国生蚝,店员很贴心地建议我地先食前者~ 生蚝好新鲜,只是简单地配上柠檬汁已经很鲜甜可口,超正!😍香煎带子沙律配蜜糖黑醋汁 ($148)沙律上有两大粒带子,煎得半熟嘅带子肉质嫩滑,香味十足~ 沙律菜份量充足,清爽有口感~蘑菇汤 ($68)呢个蘑菇汤有很多蘑菇微粒,很有口感,味道亦很浓郁,十分惹味!香煎雪鱼 ($238)雪鱼口感柔软嫩滑,味道清清地但够味,只有少量鱼骨亦唔难起骨~ 底下有薯蓉和酱煮红萝卜🥕 薯蓉味浓,又够creamy,唔错~ 😛香煎法国鹅肝伴黑松露菌烩饭 ($188)鹅肝口感柔软,油香十足但不会觉得油腻~ 烩饭口感烟韧,每粒饭都沾满黑松露菌酱汁,加上有大量菇类配衬,整体味道和口感都几丰富~拿破仑蛋糕拿破仑嘅酥皮烤得松化香脆,层次分明,配上香甜软滑嘅忌廉和浸过糖水嘅水果粒,好好味呀🥰整体食物质素唔错,地方都几就脚,原来仲
场地都几大,仲可以选择室外露天位置,都几有feel~
时令生蚝
时令生蚝 ($38 up)
香煎带子沙律配蜜糖黑醋汁 ($148)
蘑菇汤 ($68)
香煎雪鱼
香煎雪鱼 ($238)
香煎法国鹅肝伴黑松露菌烩饭
拿破仑蛋糕
香煎带子沙律配蜜糖黑醋汁
Okinawa Bay
整体食物质素唔错,地方都几就脚,原来仲可以包场包厢,会考虑再来!😊😊
Kir Royale