喺观塘嘅天桥附近见到呢间铺头嘅海报,反正就近条街,于是上去试一试。上到嚟发现出面有个好靓嘅打卡位,入面竟然系好似西式餐厅咁样坐沙发,而且一啲日式装饰都无,几乎以为自己揾错地方打开菜单,发觉有嘅日本菜同想像中嘅好唔同,唔再系寿司乌冬,拉面或者丼饭这一类,更加吸引人流意嘅反而系一啲平日少见的嘅小食,所以今次大部分都系试呢一种。话明晩饭点可以唔食饭嘅呢?呢度唯一一种有饭嘅食物就系佢喇,饭底比较多鳗鱼汁,都几香,鳗鱼烧得啱啱好,尾𠮶部分会比较脆身,前面就又软又滑。呢个鱼饼质感好有趣架,出面系比较薄身嘅脆皮,入面就有啲似鱼蛋,不过又比鱼蛋松软少少,平时又唔多喺其他地方见到,系一个好特别嘅食物。呢个系我今餐至爱,上面有好鲜美嘅明太子,蛋呢煮得啱啱好够晒嫩滑,最重要嘅系入边有好多芝士,一咬落去就几乎会漏出嚟啊!!!美中不足系得三旧啰,如果可以有多几旧嘅大型版更加好啦低温自己烧嘅羊肉片,烧汁唔会太咸,羊肉唔只咁少架,不过食食吓先记得影相,作为体验都唔错嘅,作为正餐呢佢嘅份量就稍为少咗啲,不过系好食嘅令一个必食推介落单嘅时候店员会提早话俾你知要等至少15分钟因为系即叫即整㗎,下面个底系铁板可以保持猪肉嘅

上到嚟发现出面有个好靓嘅打卡位,

原条鳗鱼炒饭。

日本松岛鱼饼

明太子芝士蛋卷

烧肉汁羊肉片

月见免治鸡肉

令一个必食推介落单嘅时候店员会提早话俾你知要等至少15分钟因为系即叫即整㗎,下面个底系铁板可以保持猪肉嘅温度,上面有一只生嘅鸡蛋可以俾你捞匀佢,或者用嚟点𠮶啲肉,虽然系几有口感几实净,但系一啲都唔鞋,更加重要嘅系里面冇乜肥肉!

总括来讲,我觉得其他特色嘅食物比起主菜更加吸引有特色,呢度都好多人叫串烧同埋饮品,啲饮品好有心思造型好靓,仲会发光添!女仔应该就啱晒啦!

2019-09-30
原条鳗鱼炒饭。