2019-07-12
工厦一向都好多好野食,不过就要慢慢揾同试,经过朋友介绍,今次就黎左岀名多野行嘅观塘区工厦餐厅入到餐厅就见到每枱都有几种野系必点嘅,就系一个小火锅同原条鳗鱼炒饭,所以我地当然都叫左黎食,仲加多个花鱼一夜干原条鳗鱼炒饭🍚🎂尼个价钱可以食到原条鳗鱼真系好抵,而且炒饭并唔系一般蛋炒饭,而系加咗切到好细嘅灯笼椒😍,所以食落有爽口感之余,仲有灯笼椒嘅清新味道🤤🐟花鱼一夜干🐟呢个系成晚男朋友嘅最爱,佢本身已经好钟意食鱼,所以我哋先至会叫左两样鱼食,其实好容易就已经可以将成条骨起咗,只系剩返少量嘅细骨😎侍应有连埋豉油上碟,不过我哋觉得就咁食都已经够晒味,一夜干嘅做法可以锁住鱼肉嘅鲜味🤤寿喜牛肉窝🐂甜豉油汤底加咗好多肥牛、豆腐、粉丝、冬菇同埋有娃娃菜,仲有芝麻酱系点牛肉用。🐂肥牛一啲都唔韧,而且粉丝同娃娃菜都可以吸收晒啲汤汁,好入味🤩餐厅嘅食物质素都好好,同埋有唔同嘅特色饮品可以试☕️🥤,不过真系要book 位,因为都见到好多一家大细黎食👨👩👧👦,所以无订到枱就可能要等番一阵啦!
原条鳗鱼炒饭🍚🎂
🐟花鱼一夜干🐟