2017-05-08 382 浏览
又系约左系观塘返工个位朋友食饭, 话晒佢地头, 食乜当然系佢话事啦~~ 佢话附近新开左一间系工厦既打边炉, 个个同事食完都赞不绝口, 既然讲到甘正都不妨去试下既!! 上到去感觉又的确几好, 够晒宽敞, 坐都坐得舒服D~~ 原来都几多选择㖞~~ 系花多眼乱下, 我地决定食巧得SET, 对有选择困难症既我地黎讲都系一个好既选择, 乜都有D~~ _先黎混混个酱先, 哗...有成9款酱料同豉油配搭, 真系非常齐全, 真系想点混都得~先黎两个小食, 麻辣云耳少少辣既惹味又爽口, 而酸辣无骨凤瓜, 入口酸微微又有咬口, 够晒醒胃...店员推介了巧得招牌鸡煲, 但因为我地都唔食芫茜同葱既关系, 所以全走了!! 我地拣左中辣, 食落辣度适中, 而鸡肉方面都非常鲜嫩同滑, 份量又刚刚好, 不错呀~~我地拣左巧得牛肉拼盘, 包括有安格斯牛颈脊, 牛肩胛同牛粒, 每样牛味都好浓, 特别系牛粒, 而且油脂分布平均又有光泽, 真常新鲜~~仲有个巧得大并盘, 呢个拼盘非常丰富, 包括有扇贝, 青口, 日本广岛蚝, 松叶蟹柳, 蜂巢豆腐, 手打虾丸, 手打墨丸, 韮菜安格斯牛肉饺同牛肝菌羊肉饺, 认真大堆头的!!

仲有个巧得大并盘, 呢个拼盘非常丰富, 包括有扇贝, 青口, 日本广岛蚝, 松叶蟹柳, 蜂巢豆腐, 手打虾丸, 手打墨丸, 韮菜安格斯牛肉饺同牛肝菌羊肉饺, 认真大堆头的!! 而我最喜欢就系扇贝, 又够大粒又鲜甜~~

最后仲黎多个巧得蔬菜盘, 乜菜都有d, 超满足呀!! 食埋超饱呀~~~

很喜欢呢个可以两食既炉, 配料既可用作打边炉, 又可以以韩烧方法食, 真系一次过满足晒两个愿望呀~~

亮点仲有呢个乔麦茶, 超香麦味, 仲要有个炉仔保温, 非常细心~~

柠檬青苹果
另外我再叫左杯柠檬青苹果, 系用左青苹果蓉, 柠檬同薄荷菜等调较成, 饮落酸酸甜甜又够清透, 食完辣野饮就一流~~
柠檬青苹果