工厦餐厅我又黎喇 , 数数手指观塘区工厦揾食今次应该系第4篇喇~工厦揾食餐厅地方通常唔会细, 所以几岩一大班人聚旧既地方~ (大多数无时间限制或者都有2小时..)呢到食物除左可以散叫之外 (Appetisers/ Pasta & Ristto/ Snack & Side Dishes),  话明CAFE饮品选择呢到款式会特别多Set dinner for me 先食香草面包伴牛油, 面包暖笠笠, 香草味特别香~Daliy Soup 南瓜汤质地好滑 , 入口几甜 (如果汤够热会更美味!)沙津卖相精致, 色彩夺目  加入鲜嫩带子刺身, 沙津有心思富营养伴有大量藜麦, 番石榴作点缀, 藜麦连孕妇老人家都岩食 澳洲羊架伴乳酪酱汁, 配菜比较特别是红椰菜, 羊架肉质好嫩滑有肉汁, 膻味不多, 外层香口又香脆~不怕肥的朋友, 旁边有个羊脂卷, 入口油肪溶化好香, 呢个羊膻味好浓! ~SET DINNER点会无甜品呢? 甜品有长条形酥皮香蕉𫟼 & 柠檬蛋糕~ 我就钟意前者多D, 入口松脆, 蛋糕口感方面实左小小~UNIQUE DRINK 焦糖苹果, 热饮的苹果酸酸甜甜, 饮完有D开胃消油腻
工厦餐厅我又黎喇 ,

数数手指观塘区工厦揾食今次应该系第4篇喇~

Set dinner for me

先食香草面包伴牛油, 面包暖笠笠, 香草味特别香~
沙津卖相精致, 色彩夺目
SET DINNER点会无甜品呢?

UNIQUE DRINK 焦糖苹果, 热饮的苹果酸酸甜甜, 饮完有D开胃消油腻感觉~

少少肉桂粉有画龙点晴作用
Yan_PIG 推介度: