2024-07-27
观塘工厦不嬲都好多好野食,系平日既晚上,继续系入面揾好野食。Book左7点,已经8成入左座,随后15分钟已经full埋,所以想试牛霸王既就要book定位啦~点左两个main,分别系手打和牛汉堡扒丼饭同埋京葱厚切鳗鱼饭。和牛汉堡扒系每日限量供应,当晚7点半左右已经卖晒,现场其他点唔到既朋友仔都好惊讶,所以真系手快有手慢冇了。和牛汉堡扒熟度控制非常好,肉汁锁得住,配上蛋,酸瓜同埋自家汉堡汁,送饭一绝! 厚切鳗鱼饭泊得住日本当地既水准,鳗鱼份量十足,鱼肉唔会烧到干身,啖啖鳗鱼非常满足,CP值十足。另外加左两款小食,跟餐加购每款都只系加20蚊左右,我地点左吉列蚝同埋甘栗紫薯饼。原只蚝拎去炸,肉身饱满而且唔会干晒水,再配上黑松露酱,味道同埋口感都好丰富。因为个人偏好紫薯,所以唔洗谂一定叫紫薯饼,今次系再加上甘栗,有另一番风味,味道上系好夹的,非常满意!
吉列蚝
甘栗紫薯饼
京葱厚切鳗鱼饭
手打和牛汉堡扒丼饭
手打和牛汉堡扒丼饭
题外话/补充资料:
本身cp值已经好高,仲要唔洗加一,冇得输!